Tenis

Džumhur i Bašić uspješni u Australiji

tenis
19.01.2016.
u 06:45

Nakon što je BiH prvi put u povijesti imala dvojicu tenisača u glavnom ždrijebu jednog Grand Slama, sada prvi put ima i dvojicu tenisača u 2. kolu jednog velikog teniskog natjecanja - Damira Džumhura i Mirzu Bašića.
Bašić, koji je do glavnog ždrijeba došao kroz kvalifikacije, oduševio je protiv nizozemskog tenisača Robina Haasea, kojeg je svladao s 3:0 u setovima.

Bh. tenisač je u potpunosti nadigrao 64. igrača svijeta sa 7:6, 6:4, 6:4, a po završetku meča, koji je trajao dva sata i 12 minuta, Mirza Bašić je otišao zahvaliti bh. navijačima koji su ga bodrili. Njegov sljedeći protivnik bit će Tomaš Berdych koji je nedavno u Dohi svladao upravo Damira Džumhura.

Za razliku od Bašića, najbolje plasirani bh. tenisač Damir Džumhur imao je znatno teži posao protiv Kylea Edmunda. Tek nakon tri sata i 15 minuta, te odigranih pet setova, Džumhur je prošao dalje, s tim što treba spomenuti kako je gubio 1:0 i 2:1 u setovima, a na kraju je slavio s 3:2. Džumhur je očajno otvorio meč, te je prvi set izgubio sa 6:1, nakon čega je izjednačio boljom igrom u tie-breaku. Ponovno je Edmund osvojio set, i to sa 6:4, nakon čega Džumhur pokazuje iznimnu mentalnu snagu i osvaja četvrti set. Britanac nije imao odgovor na Džumhurovu igru u odlučujućem, petom setu, pa je naš tenisač s lakoćom priveo posao kraju i stigao do plasmana u drugo kolo prvog Grand Slama sezone, gdje će igrati protiv Belgijanca Davida Goffina, inače 16. na ATP ljestvici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije