reagirao konzul

Dvojica "prekriženih" Zmajeva dobila odobrenje za vizu, uskoro putuju za Kazahstan

Klix.ba
06.10.2021.
u 17:40

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Adi Nalić i Jusuf Gazibegović dobili su naknadno odobrenje za izdavanje vize za Kazahstan i oni će ubrzo moći putovati u ovu državu, doznaje Klix.ba.

Naknadno odobrenje ova dvojica nogometaša dobili su, kako se doznaje, urgencijom počasnog konzulata države Kazahstana u našoj državi, konzula Amela Dizdarevića te asocijacije Berkut.

U počasnom konzulate rade i na iznalaženju mogućnosti da tijekom dana ili večeri i preostala četvorica nogometaša dobiju dozvole za vizu. Za razliku od njih, Gazibegović i Nalić već mogu krenuti u proces izdavanja vize i putovanja u Kazahstan.

Troškove prijevoza reprezentativaca koji su naknadno dobili vize snosit će Europska nogometna federacija (UEFA), što je otkrio predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

"Izaslanstvo koje je trebalo ići za Kazahstan činilo je 66 ljudi. Od 66 aplikacija za vizu, odbijeno je njih devet. Za šestoricu nogometaša i trojicu članova stručnog stožera. Nejasno je zašto im je odbijeno, jer su svi ostali na isti način aplicirali i predali dokumentaciju. Osobno sam kontaktirao UEFA-u. Preuzeli su na sebe slučaj i kontaktirali su kazahstansku vladu, savez i veleposlanstvo u Zagrebu. Poslali su Kazahstanu i opomenu za suspenzije ako se situacija ne riješi. Tako da očekujem da UEFA to završi s njima i do kraj dana da dadnu da se izdaju vize za ovih devet ljudi, koji će biti poslani avionom o trošku UEFA-e. U najgorem slučaju, da UEFA ne riješi slučaj, onda će se članovi izaslanstva kojima je uskraćena viza priključiti u Ukrajini", rekao je Zeljković.

Podsjetimo, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Nalić i Gazibegović nisu prvobitno dobili vize, kao ni tri člana stručnog stožera. 

Nakon svih događaja, većinski dio izaslanstva je danas otputovao u Kazahstan gdje će u subotu odigrati utakmicu 7. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije