Prva liga FBiH

Dvoboj na Piroti možda odluči tko će u Premijer ligu BiH

lopta
22.04.2017.
u 10:00

Malo kasno, ali nakon “iščašenih” događanja na utakmicama Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine, čelnici Saveza odlučili su “drmnuti šakom o stol” i donijeti mjere kojima će pokušati zaustaviti neregularnosti u natjecanju.

Napokon...

Rekli bismo: Napokon, ali i dodali: Zar se nije moglo (godinama) prije nešto uraditi, a ne tek kada je osam klubova Prve lige FBiH održalo sastanak i zaprijetilo da će istupiti iz prvenstva ako se ne smijeni Povjerenstvo za suce NS FBiH, ne suspendiraju suci utakmica Sloga - Bosna (K. Bajraktarević) i Zvijezda – Travnik (M. Kazlaglić) i ako se na svim utakmicama do kraja sezone ne uvede superkontrola. NS FBiH udovoljio je svim zahtjevima te još zabranio sucima bilo kakve kontakte s klubovima. I - od sada će sve biti čisto, regularno, pošteno i nanamješteno... Danas i sutra opet će teći adrenalin na većini stadiona, osim (valjda) na susretu Orašje - Novi Travnik. Orašje je favorit i daleko od zone ispadanja (a borbu za vrh izgubilo je), dok Novi Travnik ništa i nitko ne može pomaknuti sa dna. Svi ostali dvoboji jako su važni, ali derbi je ipak na Piroti. Vodeći Travnik ugostit će Gošk. Možda na kraju ispadne da je ovaj susret odlučujući za naslov prvaka.

Na granici ostanka

Budućnost se “vrti” na granici ostanka. Domaćin je Goraždu, koje bi poraz također gurnuo u opasnu zonu. Rudar očekuje pobjedu protiv Čapljine koja bi ga ostavila u borbi za naslov, ali i Čapljincima su bodovi važni za ostanak. Radnički i Bosna Sema u međusobnom će sudaru odlučiti tko će zadržati kakve-takve izglede za spas, odnosno tko će bez njih ostati.

Druga Bosna putuje na teški izlet u Gračanicu. Bratstvo ima male izglede za naslov i plasman u Premijer ligu BiH, Bosna velike – ako ostane neporažena. Jedinstvo je iznad ispadajuće crte, a Zvijezda “ni tamo, ni amo”. Veležu treba pobjeda protiv Sloge, ali gosti bi pobjedom bili blizu Premijer lige! Ipak, za očekivati je pobjedu domaćina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?