ROLAND GARROS

Dodig ipak bez trofeja: U dugom i zahtjevnom finalu presudio drugi tie-break

Ivan Dodig
Igor Kralj/Pixsell
04.06.2022.
u 20:42

Hrvatski tenisač Ivan Dodig uspio doći do naslova pobjednika Roland Garrosa u partnerstvu s Amerikancem Krajicekom. Poraženi su nakon dugog dvoboja u finalu protiv Nizozemca Rojera i Salvadorca Arevala 7:6, 6:7, 3:6. Bio je to jako dug i iscrpljujuć meč za standarde parova u kojima su u prva dva seta presudili tie-breakovi.

U prvom su Dodig i Krajicek bili uspješniji, no drugi su za dlaku, dok su već Dodig i Krajicek bili nadomak pobjedi, odnijeli Rojer i Arevalo i tu se susret u posljednjem trećem setu susret odvio u korist protivnika u Parizu.

Inače iz prethodnih devet finala Dodig je šest puta izašao kao pobjednik što oslikava pobjednički mentalitet 37-godišnjeg Međugorčanina koji se specijalizirao za igru parova, kako muških (dva Grand Slama) tako i mješovitih (četiri GS-a).

Premda je 2011. osvojio svoj ATP turnir (prvi i jedini) i pored toga što je u listopadu 2013. bio 29. igrač svijeta, pronicljivi Hercegovac na vrijeme je shvatio da u singlu finale Grand Slam turnira nikad neće doživjeti.

U  ATP-ovu vodiču piše da je Dodig od turnirskih nagrada zaradio 8,2 milijuna USD. U svojim Grand Slam finalima Dodig je imao petero različitih partnera, a od svih mu je draži jedan s kojim je u dvostrukom kumstvu. A riječ je o Marinu Čiliću, koji je Dodigu bio kum na vjenčanju, a ovaj mu je uzvratio kumstvom sinu. A njih dvojica su, u paru, osvojila srebro na OI u Tokiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?