Nogomet u Posavini

Dinamo proširuje tribine za još 200 mjesta, Napredak dobiva rasvjetu

storyeditor/2023-10-23/napredak1.png
24.10.2023.
u 16:05

U Drugoj nogometnoj ligi FBiH - skupina Sjever, od klubova s područja NS PŽ-a, Dinamo iz D. Mahale i Napredak iz Matića u vrhu ljestvice, cilj Mladosti opstanak u ligi

U dosadašnjem dijelu jesenske sezone u Drugoj nogometnoj ligi FBiH - skupina Sjever klubovi s područja NS PŽ-a ostvarili su prilično dobre rezultate, a svoje navijače osobito su oduševili igrači Dinama iz Donje Mahale i Napretka iz Matića koji se nalaze u gornjem dijelu ljestvice, piše Večernji list BiH. Uz vrlo dobre rezultate na zelenom travnjaku, Dinamo i Napredak puno ulažu i u obnovu infrastrukture pa imaju krasne terene na kojima im mogu pozavidjeti i mnogo jače sredine. U proteklom, 11. kolu, od četiri predstavnika značajne pobjede su ostvarili Napredak, Dinamo i Dizdaruša, koja je s minimalnom pobjedom svladala novaka Mladost iz Domaljevca.

Vjerni plavoj boji

U derbiju kola Dinamo je ugostio drugoplasiranu Orahovicu 74 i vrlo dobrom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor gostiju. Dinamo je imao tri gola prednosti, ali su gosti u posljednjim minutama ublažili poraz i završilo je 3:2. S novom pobjedom Dinamo ima 21 bod i zadržao je treću poziciju, a prema tvrdnjama trenera Darija Purića, momčad je ispunila zadani cilj s mogućnošću da prezimi na drugoj poziciji. Dinamo je starosjedilac u Drugoj ligi FBiH, gdje se natječe od 2004. godine i zasigurno raspolaže najboljim uvjetima. Klub s puno motiva mudro vode mladi ljudi, koji su od malih nogu vjerni plavoj boji, a nekolicina njih je i branila boje kluba. Na čelu je Ivan Filipović u kojeg svi vjeruju i koji smatra da se Dinamo u proljetnoj sezoni može ravnopravno upustiti u borbu za prvo mjesto. Navijači su također odani plavoj boji pa Filipović poručuje kako zaslužuju još bolji komfor.

- Publika nas dobro prati i njezine su zasluge vidljive na svakom koraku, a nedavno smo formirali i mladu navijačku skupinu. Sve je lakše raditi ako ima rezultata, stoga sadašnjih 400 sjedećih mjesta želimo proširiti s još 200 sjedalica na bočnoj tribini. Glavni teren je osvijetljen, a do proljeća planiramo urediti i pomoćni teren s rasvjetom. Puno ulažemo u infrastrukturu, ali teško dolazimo do sredstava, tako da svake 2-3 godine uradimo po jedan veći zahvat - naglasio je predsjednik kluba Ivan Filipović.

Nogometaši Napretka iz Matića su nakon tri neuspješna kola svladali Radnički iz Lukavca i vratili se na pobjednički kolosijek. Trijumfom 2:0 protiv donedavnog prvoligaša učvrstili su poziciju u gornjem dijelu ljestvice i s 19 bodova zauzimaju peto mjesto. Mlada i ambiciozna Uprava kluba na čelu s predsjednikom Markom Miškovićem ističe dobro ozračje i pozitivan duh u klubu, što im olakšava rad i još više motivira. U ovoj su godini uložili velika sredstva u infrastrukturne projekte od kojih Mišković u prvi plan stavlja postavljanje rasvjete na stadionu.

- Projekt je iznimno zahtjevan, vrijedan oko 40.000 KM, ali radovi su se oduljili zbog nekih stvari na koje nismo mogli utjecati. Dobili smo rasvjetna tijela i sve je spremno za priključenje, tako da vjerujemo kako će reflektori na stadionu zasjati tijekom idućeg mjeseca. Planiramo i proširenje tribine za navijače sa sadašnjih 200 natkrivenih sjedećih mjesta. Svlačionice su uređene po europskim normama, a kako bismo zaštitili klupsku imovinu od osoba koje učestalo uništavaju mukotrpan rad, morali smo postaviti i nadzorne kamere - kazao je predsjednik Mišković.

Debitantski nastupi

Mladost iz Domaljevca novak je u ligi s primarnim ciljem da ove godine izbori opstanak i afirmira nekolicinu mladih igrača. U posljednja dva susreta trener Matijas Pejić potvrdio je orijentaciju kluba pa sve više daje povjerenje i najmlađim igračima. Debitantske su nastupe upisali golobradi 17-godišnjaci Mateo Šošić i Gabrijel Oršolić, što je pozitivno odjeknulo među navijačima Mladosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?