Borilački sport

Članovi Hercegovine osvojili devet medalja na prvenstvu RH

09.12.2015.
u 07:00

Već ovog vikenda čitlučke osvajače medalja očekuje novi težak test, nastup na prvenstvu Balkana u Dubrovniku

Sudjelujući na karate prvenstvu Hrvatske u Primorskom Docu (Split) članovi Karate kluba Hercegovina ostvarili su vrlo zapažen uspjeh vrijedan poštovanja svih poznanika i pratitelja karate sporta u Brotnju, ali i cijeloj Hercegovini.

Osvojeno devet medalja

Naime, članovi tog čitlučkog karate kluba na spomenutom prvenstvu Hrvatske osvojili su čak devet (9) državnih medalja, od čega jednu zlatnu, četiri srebrne i četiri brončane.

Najznačajniji uspjeh postigla je Irena Prga, koja je osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i laskavi naslov državne prvakinje Hrvatske u kategoriji mlađih seniorki do 68 kilograma. Irena je tim uspjehom sebi osigurala nastup s reprezentacijom Hrvatske na predstojećem Europskom karate prvenstvu koje će se održati na Cipru.

Visoko drugo mjesto i srebrne medalje osvojili su članovi KK Hercegovina: mlađa seniorka Kristina Zovko u kategoriji do 61 kilogram, juniorka Božana Musa u kategoriji do 48 kilograma, junior Slavko Selak u kategoriji preko 76 kilograma i junior Mario Prga u kategoriji do 60 kilograma.

Istodobno, trećim mjestom i brončanim medaljama okitili su se: mlađi senior Nikola Musa u kategoriji do 67 kilograma, junior Martin Musa u kategoriji do 55 kilograma, junior Zoran Zovko u kategoriji preko 76 kilograma i kadet Ivan Pehar u kategoriji preko 70 kilograma.

Izborili mjesto u Hrvatskoj

Kažimo i to kako su osvajači srebrnih i brončanih odličja također izborili nastup s reprezentacijom Hrvatske na Balkanskom karate prvenstvu, koje će se idućeg vikenda održati u Dubrovniku.

Treba istaknuti kako je osvojenih čak 9 državnih medalja zasigurno najzornija potvrda kako se rad s mladima u Karate klubu Hercegovina provodi sustavno, profesionalno, kvalitetno, ozbiljno i odgovorno. Zbog najnovijeg uspjeha čitlučkih karataša svoje zadovoljstvo nisu krili treneri tog kluba predvođeni glavnim trenerom Josipom Primorcem.

Ostaje vidjeti kako će ovaj klub razvijati mlade natjecatelje u budućnosti. Ovim tempom rada ta bi budućnost trebala biti svijetla. Inače, karate u ovoj godini, kada je u pitanju čitlučka općina, ima puno uspjeha. Na kraju godine karataši u Brotnju sigurno će imati razloga za zadovoljstvo te i veliki poticaj u budućnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije