Tenis

Andrej Grubišić - ‘stroj’ za osvajanje naslova prvaka

23.06.2017.
u 08:00

Mostarski tenisač Andrej Grubišić nedavno je obranio svoj drugi naslov prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji. Mladi je tenisač ponovno bio bolji od svoje konkurencije.

Težak trening

Ipak, novi naslov prvaka dobiva puno više na ukupnoj težini kada se zna kako je ovo njegov peti naslov prvaka BiH u nizu. U svojoj je konkurenciji Grubišić na području BiH sami vrh. Definitivno je riječ o igraču koji obećava. Član Teniskog kluba Mostar i reprezentativac BiH i jučer je imao težak jutarnji trening od 9 do 11. U tom vremenu većina njegovih vršnjaka ispija sokove, a Grubišić neumorno trenira na terenima svog matičnog kluba. Naš je fotograf popio litru vode dok je ovaj mladić trenirao kao da su uvjeti normalni, kao da u Mostaru nije ni počelo ljeto...

- Sretan sam zbog novog naslova prvaka BiH. Svaki ovakav uspjeh mi je novi poticaj za daljnji rad. Ipak, treninzi ne prestaju. U pripremama sam za pojedinačno Europsko prvenstvo 23. srpnja u Švicarskoj, dok nakon toga s juniorskom Davis cup reprezentacijom nastupam u Mađarskoj - kazao nam je svoje ambicije mladi tenisač.

Već 4 - 5 godina Andrej uspješno surađuje s trenerom Robertom Ragužem. Nastupa na brojnim turnirima i natjecanjima kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Stipendija u inozemstvu

- Želim biti što je moguće aktivniji na natjecanjima i u budućnosti se nastaviti razvijati kao tenisač. Dobio sam stipendiju jednog sveučilišta na Floridi. Tamo ću nastaviti školovanje i nastojati napredovati uz igru s tamošnjim tenisačima. Nadam se kako ću napredovati te kako bih se u budućnosti ovim sportom mogao baviti profesionalno. Tenisom sam se počeo baviti sasvim slučajno, prije sam igrao nogomet, ali do danas je ovaj sport ostao moja najveća opsesija - dodao je mostarski tenisač Andrej Grubišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?