Borilački sport

Anđelu Kvesiću 1. mjesto i 2000 eura

17.01.2017.
u 09:00

Širokobriježanin Anđelo Kvesić ostvario je pobjedu na Grand Prixu Croatia u zahtjevnoj otvorenoj kategoriji. Na taj način je mladi karataš KK Hercegovina Zagreb odlično otvorio novu sezonu. Protiv sebe je Kvesić imao jaku konkurenciju, ali je ipak pokazao kvalitetu i ostvario veliku pobjedu.

Veliki rezultat

- Zaista predivan rezultatski dan za naše karataše. Još su jednom potvrdili da odricanje i rad uvijek donose dobre rezultate. Anđelo Kvesić osvojio je zlato nakon šest teških mečeva. Posebno valja istaknuti borbu sa svjetskim prvakom Sajadom Genjazadahom (Iran) kojeg je Anđelo pobijedio 4:3. Bila je to prava borba karate majstora. U finalnim borbama pobijedio je i klupskog kolegu Logarušića te reprezentativnog kolegu Mrvičića iz Hrvatskog Dragovoljca. Zaista impresivan rezultatski niz našeg Anđela nakon 3. mjesta na Svjetskom prvenstvu ovo je samo potvrda kvalitete i motiv za daljnji rad. Osim pehara, Anđelu je pripala i novčana nagrada od 2000 eura - kažu u KK Hercegovina Zagreb.

Marijan Logarušić morao se zadovoljiti 4. mjestom u otvorenoj kategoriji, što je dobar rezultat s obzirom na to da je Marijan borac iz lake kategorije. Iznimno raspoložen Marijan pobijedio je u kvalifikacijama viceprvaka Europe Deviva iz Italije te reprezentativnog kolegu Mrvičića atraktivnim nožnim tehnikama i iznimnom borbenošću. Jedan bod ga je dijelio od 3. mjesta, no za utjehu je osvojio 4. mjesto i 250 eura.

Još jedn član KK Hercegovina, Ivan Kvesić, dobro je krenuo, no umor iz kvalifikacija u kategoriji do 21 godine ipak je bio presudan te je izgubio u 3. kolu od bugarskog predstavnika.

Rezultati članova KK Hercegovina: Ivan Kvesić - 1. mjesto U21 +84 kg. Pobijedio je u svih šest borbi. Ivan Martinac - 2. mjesto U21 -75kg. Martinac je imao 6 teških mečeva te je prikazao odličan karate, od zlata ga je dijelilo malo sportske sreće. Lucija Čatlak - 3. mjesto U21 -61 kg. Lucija je dobro krenula s borbama da bi izgubila u polufinalu te je svoj prolaz do medalje morala tražiti kroz repasažne borbe. Na kraju je došla do bronce. Magdalena Vajda - 1. mjesto, učenice iznad 44 kg, Max Fajerbach - 1. mjesto, učenici iznad 46 kg, Mario Giunio - u kadetima +70 kg izgubio 3. kolo, Tomislav Fajerbach - u juniorima -68 izgubio 4. kolo, Katarina Lehman izgubila za treće mjesto U21 -68kg, Tina Marić - U21 -61 kg, izgubila u borbi za treće mjesto. Nakon 6 odličnih borbi Katarina Jeličić izgubila je u borbi za 3. mjesto u uzrastu juniorki.

Jaka konkurencija

- Na ovakvom iznimno jakom turniru, gdje je nastupilo više od 2000 natjecatelja iz 24 zemlje, veliki je uspjeh proći kolo, a tek osvojiti medalju bilo kojeg sjaja pokazatelj je kvalitete. Naši rezultati pokazuju da je jedino sustavan, kvalitetan i stručan rad jedini ispravan način stvaranja rezultata! Trenerski stručni tim: D. Vučić, M. Vučić, M. Bešenić, Vujičić iznimno je zadovoljan prikazanim na turniru u Zagrebu - dodaju iz KK Hercegovina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?