Pendeš razgovarala s Pšenicom

Slovačka spremna podržati reformski i euroatlantski put BiH

pendes
28.10.2016.
u 15:15

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima razgovarala je danas s veleposlanikom Republike Slovačke u BiH Janom Pšenicom.

Ministrica je zahvalila veleposlaniku na pomoći i podršci koju vlada njegove zemlje pruža BiH kada su u pitanju europske integracije, ali i na podršci koja je evidentna kada je u pitanju i naš put prema NATO-u.

Ona je ovom prilikom istakla da Bosna i Hercegovina poduzima brojne aktivnosti s ciljem ispunjavanja standarda i uvjeta za punopravno članstvo u NATO i EU, te naglasila potrebu što skorijeg aktiviranja MAP-a za našu zemlju.

Ministrica je podsjetila da je do sada, a posebno tijekom dosadašnjeg dijela mandata, učinjen značajan napredak u procesu uknjižbe perspektivne vojne imovine, te da su intenzivirane aktivnosti na finaliziranju dokumenta “Pregled obrane” čiji sastavni dio bi trebao biti i Plan modernizacije Oružanih snaga BiH.

Pšenica je izrazio spremnost vlade njegove zemlje da sa pozicije predsjedatelja Vijeća Europske unije i u kapacitetu kontakt veleposlanstva za NATO za Bosnu i Hercegovinu koji će imati na raspolaganju od početka naredne godine, podrži naš reformski i euroatlantski put.

Veleposlanstvo Slovačke početkom naredne godine preuzima ulogu kontakt veleposlanstva za NATO za Bosnu i Hercegovinu, koju trenutno obavlja Veleposlanstvo Velike Britanije u BiH, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije