Utakmica

Slaven Musa: Bolji smo od Irtysha, znamo put do pobjede

Utakmica
25.07.2013.
u 10:58

Wagner uvjeren kako će igrati bolje nego u prvom susretu

Teško se sjetiti neke europske utakmice na Pecari koja nije igrana na visokim temperaturama. Sigurno će i večeras, ne samo po termometru, biti vruće na uzvratu drugog kola Europske lige Široki Brijeg – Irtysh. Pobjeda 3:2 momčadi iz Kazakhstana prošlog četvrtka u Pavlodaru taman je takva da gledatelji mogu vidjeti veliku borbu i uzbuđenja, a domaći tabor sav pliva u optimizmu.

Široki (gotovo) kompletan

- Nemam što kriti, nas zanima samo pobjeda i ostanak na europozornici. Uz podršku naše publike to možemo ostvariti. Poslije dugačka puta i svega što nas je pratilo, uspjeli smo se odmoriti i vratiti “u normalu”. Osim Damira Džidića, koji zbog ozljede nije konkurirao ni za nastup, svi igrači su na raspolaganju, zdravi i spremni za nastup. Ovaj put će Irtysh biti u sličnoj poziciji kao mi, jer i oni su imali naporan put, kaže trener Širokobriježana Slaven Musa.

Musa je vjerojatno u pravu. Momčad iz Kazakstana stigla je u Mostar u večernjim satima, iako je dolazak bio planiran 7 - 8 sati ranije. Na Pecari Irtysh čeka lijep prirodni travnjak, a oni su “specijalci za plastičnjake”, jer na njima igraju utakmice tamošnjeg prvenstva. Irtysh je sinoć u 19 sati trenirao na Pecari, pola sata ranije trener Talgat Basufinov održao je tiskovnu konferenciju. I Širokobriježani su imali trening na Blatu. Što se sastava tiče, Musa je planirao uvesti dvojicu novih igrača u odnosu na prvi susret:

- Ćorić zauzet će mjesto na desnom krilu umjesto Ljubića, dok će na lijevom beku od početka igrati Barišić umjesto Markovića, rekao je Musa.

Na pitanje hoće li i Dalibor Šilić u vatru od prve minute, Musa je zanijekao. No, gotovo je sigurno kako će iskusni kapetan Širokobriježana, koji u nogama ima 31 euronastup, najviše od svih igrača u BiH, dobiti svoju minutažu, kao što ju je dobio i u prvoj utakmici. Podsjetimo, Šilić je zabio izjednačujući pogodak i svoju dionicu odigrao kapetanski.

Koncentracija


- Ni u prvom susretu nismo igrali zatvoreno. Napadali smo i stvorili prigoda kao rijetko kad, ali smo ih promašili. Ovaj put bit ćemo koncentriraniji u našoj utakmici sezone, ali isti status zaslužuje i prvenstveni susret protiv Mladosti u Bijeljinu nedjelju, kaže Musa...

- U prvom susretu u Pavlodaru nisam bio pravi... Mogu i moram puno bolje. Želimo pobjedu i prolaz, zato ne sumnjam kako ćemo svi do jednog dati najviše što možemo, bio je kratak pred novinarima poslovođa širokobriješke momčadi Wagner.

Tipično od njega. Ali nije tipično da dva puta uzastopno odigra nezapaženo. Pa bi se mogli kladiti da će Brazilac pred punim tribinama na Pecari dobiti posebnu inspiraciju...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije