Kapitalni projekti Vlade FBiH

Sjeverni logor bit će grad u gradu

27.08.2016.
u 09:00

Na listi kapitalnih investicijskih projekata za FBiH u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, prometa, turizma i zaštite životne sredine ukupne vrijednosti veće od 21,2 milijarde KM, koju je utvrdila Vlada Federacije BiH, nalazi se i Sjeverni logor u Mostaru, a vrijednost ovog projekta procijenjena je na 11,000.000 maraka. Priča o ovom projektu stara je niz godina, a riječ je o širenju grada izgradnjom urbanog naselja sa svim pratećim sadržajima.

“O tom projektu govori se već pet godina, ali nema Gradskog vijeća da bi se dalje nastavio i provele procedure kako bi se krenulo u realizaciju jer je zemljište na kojem je planirana izgradnja u vlasništvu grada”, kazao je za “Večernjak” Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara.

Širenje grada

Prema njegovim riječima, na području Sjevernog logora planirana je izgradnja novog grada od tri tisuće stambenih jedinica, s poslovnim prostorima, sportskim terenima, objektima za predškolski i školski odgoj. Praktično jedan mali grad u kojem bi bilo smješteno 15.000 osoba.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije