Guardian objavio listu

Širokobriježanin Ćorić među 40 najvećih svjetskih talenata

Ćorić, Vlašić
Pixsell
14.10.2014.
u 16:32

Dva mlada Hrvata uvrštena među najveće svjetske talente! Uz Dinamovca Ćorića, tu je i Nikola Vlašić

Britanski Guardian uvrstio je Dinamovog veznjaka Antu Ćorića i Hajdukovog ofenzivca Nikolu Vlašića među 40 najvećih svjetskih talenata. Riječ je o igračima rođenima isključivo 1997. godine, dakle o 17-godišnjacima.

Najviše predstavnika, njih trojicu, ima Španjolska, a od zemalja iz susjedstva uvrštena je tek mlada zvijezda Crvene zvezde, napadač Luka Jović.

– Tvorci Luke Modrića, Matea Kovačića i Alena Halilovića stvorili su još jednu senzaciju iz veznog reda. Zbog sjajne tehnike uspoređivan je sa Zinedineom Zidaneom. Dinamo je platio gotovo milijun eura da ga vrati iz Red Bull Salzburga. Dobiva sve više prilika u prvoj momčadi, a nedavno je postigao lijep pogodak protiv Astre u Europskoj ligi – navodi Guardian za Ćorića dok o Vlašiću piše sljedeće:

– Navršio je tek 17 godina, no njegova igra mnogo je zrelija. Tehnika i kretanje su mu impresivni, a ono što ga izdvaja od vršnjaka su atletičnost i izdržljivost. Otac Joško, koji je od sestre Blanke napravio svjetsku prvakinju u skoku u vis, trenirao je individualno s Nikolom od njegove četvrte godine te ga prozvao 'motoričkim čudovištem'. Dosad je navodno privukao interes Chelsea, Real Madrida i Tottenhama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije