pecara

Široki stanku želi dočekati s tri nova boda

BiH,10.08.2016.Mostar,Stadion Pecara ,Siroki Brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica  Siroki - Zrinjski 1-1 Photo:Stojan Lasic
26.08.2016.
u 09:00

Nakon šest odigranih prvenstvenih kola Široki Brijeg dijeli 4. – 5. mjesto na ljestvici sa Sarajevom.

Rezultati opominju

Osvojenih 9 (od mogućih 18) bodova nije rezultat za ponos, ali ohrabruje podatak da su Širokobriježani u dva zadnja nastupa (Čelik, Krupa) upisali dvije pobjede. Uz to, oni su u šest prethodnih kola prošli tri derbija (Sloboda, Željezničar, Zrinjski), što znači da ih u nastavku čekaju (prividno) lakše utakmice. Uz napomenu: ovojesenski rezultati sugeriraju i opominju – lakih protivnika nema! Nije to ni Mladost, koja će u nedjelju (17 sati, BHT1) ugostiti momčad trenera Branka Karačića u Doboju kod Kaknja. Nije iz više razloga, jer je Mladost jedina momčad u nogometnoj Premijer ligi BiH koja još uvijek nije poražena!

U cijeloj priči ništa ne znači podatak da je Široki Brijeg u pet međusobnih utakmica protiv Mladosti postigao pet pobjeda (po dva puta u prvenstvu i kupu, te jednom u prijateljskom ogledu). Nakon utakmice protiv Krupe (3:1), trener Branko Karačić nije bio nezadovoljan, ali nije ni “cvjetao od sreće”:

- Imali smo 12 – 15 minuta “propuha” u igri u 1. poluvremenu, ali sve ostalo bilo je dobro. Da ne pomislite da je sve odlično, reći ću i ovo: čeka nas još puno posla, kako bi momčad bila bolja i učinkovitija. Nažalost, nemamo baš širinu u izboru, bio je komentar trenera Karačića nakon predstave protiv Krupe, koju je probirljivo gledalište pozdravilo pljeskom.

Kao i protiv Krupe, Karačić će imati probleme oko sastava i u Doboju. Ovaj put izostat će Ivan Krstanović zbog tri žuta kartona (iz istih razloga Stjepan Lončar nije igrao protiv Krupe, kao ni kolo ranije u Zenici Wagner). Mali su izgledi da u konkurenciju za nastup uđe ozlijeđeni Ivan Crnov, a upitan je i nastup Dine Ćorića (obojica nisu igrala protiv Krupljana).

Rotacije

Boris Pandža također nije igrao, ali on je protiv Krupe barem bio zdrav i sjedio na klupi. Tko će biti najbliži vratima Mladosti još ne znamo, ali Krstanovića bi najprije mogli zamijeniti Wagner ili Ivan Baraban. Ćorića je pak na desnom boku (ne prvi put) uspješno zamijenio Josip Ćorluka, kojemu je pravo mjesto u sredini veznoga reda.

Sve spomenuto vodi izvjesnim rotacijama u sastavu, osobito u igri prema naprijed. Otvara se više mogućnosti za nastup u početnoj jedanaestorici (Jure Ivanković, Dane Kožul, Stefan Barić, Antonio Repić...). I dalje se priča kako bi do kraja kolovoza Široki mogao dovesti koje pojačanje, ali o tome u klubu nismo ništa saznali. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije