Zrinjski

Širina igračkog kadra ponovno je donijela prednost plemićima

BiH,27.08.2016.Mostar,Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Vitez 2-1, Photo:Stojan Lasic
29.08.2016.
u 09:00

Zrinjski je definitivno najveći pobjednik prvih 7 kola Premijer lige. Ne samo iz razloga što je ta momčad s tri nova boda protiv Viteza (pobjeda 2:1) na prvenstvenu stanku otišla sa 16 bodova, nego iz razloga što je aktualni prvak na najbolji način uhvatio ritam u borbi za vrh.

Revija lijepih pogodaka

Na utakmici Zrinjskog i Viteza viđena je prva revija odličnih golova. Netko će kao najbolji pogodak možda preferirati onaj Bilbijin. Veznjak Zrinjskog je dobro ispratio jednu akciju i rutinski realizirao. Možda je još bolji bio pogodak Mešanovića, koji je prvo u prazno poslao svog čuvara, pa topovski zakucao loptu u mrežu. Što onda reći o golu Barišića, koji se kao stoper pojavio u napadu Viteza. Dugo je vukao loptu, a kad ju je raspalio, ona je imala neuhvatljiv efekt. Ipak, to je bilo premalo za iznenađenje.

- Našoj momčadi su nedostajali Hodžurda, Dedić i Kokot. Ti izostanci za nas su bili hendikep. Ipak, mislim kako smo se predstavili u dobrom svjetlu. Nastavljamo raditi najbolje što možemo te se nadam kako ćemo ispuniti naše ciljeve u budućnosti, kazao je trener Viteza Boris Pavić.

Zrinjski je mogao biti puno uvjerljiviji. Utakmicu je mogao riješiti već u prvih pola sata. Zadnjih 20- ak minuta Vitez više nije mogao pratiti trku Zrinjskog, ali ni to razdoblje Mostarci nisu iskoristili za nokaut.

- Imali smo u prvih pola sata dosta prilika praktički završiti utakmicu. Nakon 2:0 za nas primili smo taj eurogol koji nas je nekako sasjekao u našoj igri. U drugi dio smo možda morali ući malo agresivnije, čekali smo taj treći gol, nismo ga zabili, ali definitivno moram čestitati igračima na novoj pobjedi. Ova pobjeda sigurno dobiva dodatnu vrijednost, jer su nam na ruku išli i rezultati naših protivnika u borbi za vrh - kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Zrinjski je do prve prvenstvene stanke imao puno teži raspored od svih ostalih klubova koji se mogu boriti za naslov. U 7 utakmica Mostarci su igrom donekle podbacili samo na Koševu. Brzo se zaboravlja kako su igrači Zrinjskog u zadnja tri kola ostvarili tri velike pobjede redom protiv Viteza, Željezničara i Slobode. Pred utakmicu s Vitezom Mostarci su imali kadrovskih problema s izostancima igrača, a opet su slavili sigurnu pobjedu. Kako bude odmicalo prvenstvo, tu bi do izražaja mogla dolaziti širina kadra koju posjeduje Zrinjski.

Širina igračkog kadra

Protiv Viteza nije igrao Tomić, mijenjao ga je Žeravica, u sastavu nije bilo Peke, a uskočio je Stojanović, Graovac se oprostio od kluba, a na njegovo ime je došao Jakovljević, već neko vrijeme nema Todorovića, a u njegovoj odsutnosti se uspješno nameće Sivrić. S klupe je u igru ušao Pehar, dok su prve minute u dresu Zrinjskog dobili Kouadio i Mrkaić. Svi spomenuti su minutažu odradili manje ili više uspješno, ali definitivno je kako u ovoj momčadi postoji jaka konkurencija. Poznavateljima Premijer lige sva spomenuta imena su dobro poznata, a veliki broj igrača koji u Zrinjskom trenutačno možda nisu u prvom planu, u puno drugih bh. klubova imali bi uloge nositelja igre. To je ta razlika koju u ovom trenutku posjeduje Marinovićeva momčad. Ta će razlika možda biti i još osjetnija kada se uz prvenstvo bude igrao i Kup. U obrani Zrinjskog mostarska publika u ovoj sezoni još nije vidjela mogućnosti Čolića. Lijevi bočni Lučić je jedan od najpotentnijih igrača koji su u Zrinjski došli prethodnih godina. Neki su možda već zaboravili Arežinu koji također čeka novu priliku. Malu minutažu je sakupljao Aćimović, dok je napadač Mrkaić igrao samo jednu sudačku nadoknadu. U klub je došao i Bogdanović koji će pojačati konkurenciju u obrani. Tu su onda još mlade snage poput vratara Vasilja i Bandića, te Miketeka, ne treba zaboraviti ni Jovića koji se oporavlja. Mogućnosti spomenutih igrača bile bi sasvim dovoljna da se sastavi respektabilna postava...

Zrinjski u prvenstvenu stanku ulazi kao prvoplasirana momčad, što će sigurno donijeti mir i dodatno samopouzdanje pred nove utakmice. Momčad će dobiti nekoliko slobodnih dana, nakon čega kreću pripreme za utakmicu protiv Čelika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije