Slučaj ‘Lutka’

Sin strahovao za sigurnost majke pa optužen zbog pljačke banke

05.05.2016.
u 07:00

Optuženi Mladen Mićić iz Bijeljine, kojega se tereti da je, zajedno sa Slavišom Bobarom, pljačkašima pošiljke Pavlović banke iz slučaja “Lutka” dao točne podatke o vremenu i načinu prijevoza novca, pri čemu je ostvario nezakonitu korist od 30.000 eura, svjedočio je u svoju korist u jučerašnjem nastavku suđenja u Sudu BiH. Među ostalim, tereti ih se za više ubojstava, oružanih pljački banaka i pošiljki novca u višemilijunskim iznosima, pranje novca i druga teška kaznena djela. Mićić je ispričao kako je njegova majka Ivanka cijeli život radila u banci te da je prije umirovljena bila šefica riznice u Pavlović banci. Mićić je kazao kako je njegova majka u razgovoru s pokojnim ocem spomenula kako ju je strah za vlastitu sigurnost jer je u tom razdoblju opljačkano nekoliko banaka i pošta. Ona je, prema tvrdnjama Mićića, tada ocu ispričala kako sama s vozačem prevozi novac, da se ne poštuju sigurnosne procedure i da će, ako se nešto ne promijeni, dati otkaz na poslu.

- To su sve bile priče unutar obitelji. Međutim, zbog brojnih pljački, to sam spomenuo Slaviši Bobaru i još nekim ljudima koji su bili u društvu. Kazao sam im kako mi je majka u opasnosti i da se novac nesigurno prevozi, a taj razgovor je bio dva ili tri mjeseca prije pljačke - kazao je Mićić. Za Bobara, koji je ranije sporazumno priznao krivnju, svjedok je kazao kako se dugo poznaju i da su ranije zajedno imali auto-otpad nedaleko od Bijeljine. Odgovarajući na pitanja svog branitelja, Mićić je kazao kako je Bobar to prenio i “nekim ljudima” te da su kasnije uslijedile prijetnje i ucjene. Prema njegovim riječima, Bobar je od njega tražio da mu daje bilo kakve informacije o prijevozu, da se pljačka “mora završiti” te da će mu oteti dijete ili njega, pa će im njegova majka morati dati sve što im treba.

- Tada smo se posvađali i deset dana poslije smo i prestali raditi zajedno. Bobar je pokušavao dobiti informacije o vremenu prijevoza, količini novca te kojim vozilom će se prevoziti. Nisam imao takve informacije i nisam mu ih mogao dati - kazao je Mićić. Tužitelj Dubravko Čampara pitao je svjedoka kako su pljačkaši došli do traženih detalja, ali Mićić na to pitanje nije mogao odgovoriti.

Na pitanje Vasvije Vidović, odvjetnica Bojana Cvijana, koji je prvooptuženi u ovom predmetu, Mićić je odgovorio kako njezina branjenika nije poznavao. On je kazao kako ga je vidio tek u sudnici te da ne zna tko su članovi i vođa skupine u kojoj je bio 
Bobar.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije