"Desant na Jajce"

Pokraj Plivskog vodopada nastupit će Mostar Sevdah Reunion, S.A.R.S., DJ David Morales...

24.07.2023.
u 16:51

U Jajcu se očekuje nezaboravan naredni vikend kada će se od 27.0 do 29. srpnja u sklopu manifestacije „Desant na Jajce“ održati niz koncerata regionalnih i svjetskih glazbenih zvijezda.

Posebnu draž ovim koncertima dat će sam prostor pokraj Plivskog vodopada, koji zadivljuje svojom ljepotom zadivljuje, pa nema sumnje kako će nastupi ovih izvođača biti nezaboravan glazbeno - vizualni doživljaj.

Prve noći Festivala, u čevrtak, 27. srpnja, nastupit će grupa Mostar Sevdah Reunion. Članovi ovog banda za sebe vole reći kako sviraju balkanski blues, a nadaleko su poznati po izvođenju najljepših tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine i Balkana, obrađenih u modernom stilu. Brojne sevdalinke vraćene su iz zaborava upravo zahvaljujući radu Mostar Sevdah Reuniona.

Druge večeri Desant Festivala, u petak, 28. srpnja će na sceni pokraj Plivskog vodopada snage udružiti energična grupa S.A.R.S. i ekipa okupljena oko fantastičnog DJ-a i producenta Kirila Djaikovskog. Na Waterfall stage-u prvo će nastupiti grupa S.A.R.S, koja već skoro 20 godina „žari i pali“ gdje god se pojavi. Nastavak večeri donijet će nešto drugačiji zvuk, ali zasigurno odličnu energiju. Kiril Djaikovski je DJ koji na maestralan način spaja elektronsku glazbu sa tradicionalnim zvukovima i instrumentima Balkana.

Čuveni američki DJ David Morales, uz pratnju odličnih domaćih DJ-eva – dua After Affair, Nebs Jacka, Rajota i Machada, zabavljaće posjetitelje treću noć - subota, 29. srpnja.

Desant Festival, koji se od 2020. godine dešava u kraljevskom gradu Jajcu, osmišljen je kao događaj koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetitelji iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete spektakularno Jajce. Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije