osvrt

Ornela Vištica o Hercegovcima: Život je borba, a najkvalitetniji postaju i opstaju gdje god bili rođeni

Ornela Vištica
Sanjin Strukic/Pixsell
08.11.2021.
u 17:24

Možete biti rođeni u Africi, Hercegovini, u maloj ulici, trošnoj kućici ili u visokom neboderu no samo predanim radom, (i sposobnošću) možete postići sve što želite, poručila je Vištica.

Glumica Ornela Vištica rođena je u Mostaru i tamo je odrasla, a Akademiju dramskih umjetnosti upisala je u Zagrebu. Novu objavu na Instagramu naslovila je "O Hercegovini i Hercegovcima" te je iznijela svoje stavove na ovu temu.

- Svašta sam znala pročitati i činjenica postoji kako se rade podjele i predrasude u društvu prema mjestu rođenja i stvara određeni animozitet. Rođena sam u Hercegovini i pri dolasku u Zagreb, sam upisala fakultet na osnovu onoga što sam tada zaokružila na papiru, što sam pripremila za taj ispit , jednako kao i tisuće njih tad, koji su rođeni u raznim gradovima. Bez ikakvog problema upisana. Kad sam došla na ispit na Akademiji, ( tri mjeseca nakon) osjećala sam sigurnost jer sam tad već upisala kroatistiku. Na ispitu za glumu, prvo su tražili od mene Krležin monolog, a tek kasnije sam izgovorila mjesto svog rođenja. Mogla sam birati što studirati, nikoga ništa nisam morala moliti. Ponude za snimanje, za posao sam uvijek mogla birati, znala sam imati po dva ugovora ispred sebe i razmišljati koji potpisati…- napisala je Ornela i u nastavku se osvrnula na to kako nije važno gdje ste rođeni već je važno kakva ste osoba.

-  Ponašanje, rad, suze, odricanje, poštena predanost i ljubav jer volim ono što radim, me uvijek vodila i vodi kroz život. Možete biti rođeni u Africi, Hercegovini, u maloj ulici, trošnoj kućici ili u visokom neboderu no samo predanim radom, (i sposobnošću) možete postići sve što želite. Život je borba, a najkvalitetniji postaju i opstaju gdje god bili rođeni. - poručuje glumica.

Nije otkrila što ju je ponukalo da se osvrne na ovu temu, ali možda ima veze s nedavnom objavom njezine kolegice Marijane Mikulić koja je objavila poruke u kojoj ju jedna pratiteljica na Instagramu proziva zbog njezinog podrijetla. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije