ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Lepa Brena proživjela je teške dane. Plakala je. Molila je doktora da je spasi, govorila da ne želi umrijeti

Lepa Brena
Goran Stanzl/PIXSELL
12.07.2023.
u 18:00

Ipak, odlučila je odati da se prije 13 godina suočila sa zdravstvenim problemom i da je morala biti hitno operirana. Svojedobno je ispričala kroza što je prošla.

Pjevačica Lepa Brena rijetko otkriva detalje o svojim privatnim problemima. Ipak, odlučila je odati da se prije 13 godina suočila sa zdravstvenim problemom i da je morala biti hitno operirana. Svojedobno je ispričala kroz što je prošla. 

– Imala sam tešku operaciju ciste na jajniku 2010. godine. Moj liječnik Saša Ljubić rekao mi je da napravim onaj famozni BRCA test, gdje se pokazalo da imam mutirani gen i velike šanse i mogućnost da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio jako visok i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku – prisjetila se za srpske medije

Kazala je da je zbog toga nekoliko dana nije znala svoj broj telefona te da su joj glavom prolazile strašne slike

– Dan-dva nisam mogla ponoviti broj telefona jer sam bila u šoku. Imala sam takav strah da djecu neću povesti na put, da se svašta može dogoditi. Glavom su mi prolazile strašne slike. Ipak, bolje je neke teške činjenice prihvatiti na vrijeme i znati se s njima boriti i ne bježati od problema – rekla je. 

O tom periodu progovorila je i Brenina prijateljica koja je cijelo vrijeme bila uz nju. 

– Plakala je svaki dan. Molila je doktora da je spasi, govorila je da ne želi umrijeti od raka... Glavom su joj prolazile najcrnje misli. Tješili smo je koliko smo mogli – izjavila je gospođa koja je poželjela ostati anonimna. 

Brena je otkrila i što je tada naučila.

– Žene bi trebale znati, a ja sam to tada naučila, da kada je BRCA test pozitivan, više ne smiju koristiti nikakve hormonske preparate. Počela sam živjeti po svim onim pravilima koje su mi liječnici naložili. Sve ovo sada govorim upravo zato što ovom porukom želim osvijestiti žene da se trebaju testirati, jer odmah znate imate li mogućnost oboljeti od raka ili ne. Na ovaj način možete spasiti svoj život i zdravlje, jer mnoge žene obole od raka grlića maternice, jajnika ili dojke, a da i ne znaju odakle dolazi – rekla je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije