kaznen djelo

Šest godina zatvora za babu koja je ubila tek rođenu unučad

sfss
31.10.2016.
u 10:22

Vojkana Bogojević (53) iz Gornjih Trnjana kod Doboja osuđena je danas u Okružnom sudu u tom gradu na šest godina zatvora zbog ubojstva dvoje tek rođenih unučića.

Ovoj ženi se stavlja na teret teško ubojstvo i podstrekivanje na ubojstvo dvoje novorođenčadi koje je rodila njena mantalno zaostala kćerka Sanja. 

U presudi Okružnog suda u Doboju se navodi da je Vojkana kriva za ubojstvo bebe u rujnu 2011. i za podstrekivanje svoje mentalno zaostale kćerke Sanje na isto kazneno djelo.

Branitelj osuđene Vojkane Bogojević je najavio žalbu i tvrdi da sud nije najbolje protumačio pojedine aspekte obrane, a primjedbe imaju i za kvalifikaciju podstrekivanja.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, ranije je za obljubu nad nemoćnom osobom na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne ubijene bebe, dok je identitet oca druge bebe ostao nepoznat.

Za isto kazneno djelo, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, da su imali seksualne odnose s mentalno zaostalom djevojkom, na kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđeni su Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče, i Vid Јanković iz Dugog Polja, kod Modriče.

Svi su uhićeni u studenom ove godine. Suđenje je počelo 16. lipnja, a odlukom postupajućeg sudije javnost je isključena tijekom cijelog postupka u ovom slučaju koji je šokirao građane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije