Granatirali stadion

Separatisti zauzeli prostorije ukrajinskog prvaka Šahtara

srna
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.09.2014.
u 15:33

Klub službene utakmice igra u Lvovu. Osobito teško je kapetanu kluba i ljubimcu navijača Dariju Srni koji nakon Domovinskog rata preživljava i ovaj u Ukrajini

U službene prostorije ukrajinskoga prvaka Šahtara u Donjecku upali su naoružani muškarci i zauzeli urede kluba na stadionu Donbass Arene.

Tu je vijest priopćila uprava Šahtara u izgnanstvu, s obzirom da je grad Donjeck pod nadzorom proruskih separatista, a klub preseljen u Kijev, dok službene utakmice igra u Lvovu. U Donjecku se vode borbe na prilazima gradu, a stadion je u tri navrata pogođen granatama.

Šahtar uskoro čeka nastup u Ligi prvaka gdje je u skupini s Athletic Bilbaom, Portom i BATE Borisovim, a u klubu je dugogodišnji kapetan hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Srna je nedavno pričao koliko ga emotivno pogađa situacija u Ukrajini.

'Kada sam preživio rat u Metkoviću, vjerovao sam da to više nikada neću proživljavati. Ne možete pojmiti koliko sam emotivno vezan za Donjeck; jedanaest godina nije jedanaest dana ili jedanaest mjeseci. Ovo je jako težak period mojega života', iskren je tada bio Srna.

"Ako se bude napuštao Donjeck, ja ću biti zadnji koji će ga napustiti", poručio je tada Srna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije