Posušje

Sajam ‘Okusi hrvatsko’ s ciljem razvoja gastronomskih i turističkih potencijala

01.07.2016.
u 08:00

Posušani su prošle godine u Baškoj Vodi nastupili na turističko-promotivnom 4. sajmu “Okusi hrvatsko”, a to će učiniti i ove godine. Na sajmu je nastupio veliki broj izlagača iz cijele Hrvatske, uz nekoliko izlagača iz Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog sajma bio je približiti stranim i domaćim turistima na Makarskoj rivijeri sve specijalitete i turističke mogućnosti koje nude mali poljoprivredni proizvođači  i ugostitelji s područja Dalmacije i Hercegovine. Posuški djelatnici Jedinice za lokalni ekonomski razvoj općine predstavili su domaće pčelinje proizvode, poput meda i propolisa, mirisne kreme i druge proizvode koje su pripremili mali proizvođači.

Izloženo je i nekoliko vrsta sireva pravljenih na tradicionalni i ekološki način vrijednih posuških obiteljskih gospodarstva, ponajviše u Rakitnu. Također, predstavljene su i turističke mogućnosti Parka prirode Blidinje kroz promociju njegovih ugostiteljskih i turističkih kapaciteta.

- Ovim i drugim nastupima na sajmovima naša općina nastavlja trajno potpomagati i promicati kulturne, gastronomske i turističke potencijale naše općine koji su prebogati na brojnim mjestima, ističu u općinskoj Jedinici za lokalni ekonomski razvoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije