SNAŽNI UDARI NA TERORISTE

SAD započeo zračne napade na položaje ISIL-a u Libiji

udari
01.08.2016.
u 21:30

Američka je vojska, na zahtjev libijske vlade (one koja je priznata od Ujedinjenih naroda) započela zračne udare na položaje tzv. Islamske države u toj zemlji.

Associated Press javlja kako se čelnik Predsjedničkog vijeća Libije Fayez Serraj obratio građanima putem televizije rekavši da su američki ratni zrakoplovi započeli napade nautvrdu Islamske države u gradu Sirtu, ali da SAD još neće slati i kopnene snage.

Prekretnica u borbi protiv ISIL-a

“Predsjedničko vijeće, kao glavni zapovjednik vojske, zatražilo je pomoć SAD-a u izvođenju specifičnih zračnih udara. Prvi udari započeli su danas na položaje u Sirtu i rezultirali su velikim gubicima neprijatelja” priopćio je Serraj.

Zračne udare u Libiji potvrdili su i neimenovani dužnosnici Pentagona. To bi, kažu, trebala biti prekretnica u borbi protiv ISIL-a u Libiji s obzirom na to da su se Amerikanci sada izravno uključili u borbu protiv te terorističke organizacije u toj državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije