U sjevernom Kavkazu

Rusi ubili osam pripadnika Islamske države

džihadisti
02.08.2015.
u 19:31

Prema informacijama sigurnosnih snaga, ubijeni militanti nedavno su položili zakletvu i savezništvo međunarodnoj terorističkoj organizaciji Islamska država.

Ruske sigurnosne službe ubile su osam osoba koje se sumnjiče da su bile pripadnici terorističke grupe Islamska država u sjevernom Kavkazu u Republici Ingušetija, priopćio je Državni antiteroristički komitet u subotu.

- Prema informacijama sigurnosnih snaga, ubijeni militanti nedavno su položili zakletvu i savezništvo međunarodnoj terorističkoj organizaciji Islamska država, navedeno je u priopćenju. 

Jedan od ubijenih je Adam Tagilov, koji se sumnjiči da je bio organizator prošlogodišnjeg napada u prosincu na glavni grad Čečenije Grozni.

Federalna služba sigurnosti (FSB) u travnju je objavila kako se grupa militanata pod nazivom "Imarat Kavkaz" priključila takozvanoj Islamskoj državi.

Ta grupa se zalaže za formiranje kalifata na prostoru sjevernog Kavkaza, gdje je muslimansko stanovništvo dominantno, prenosi "Sputnik".

FSB procjenjuje da se oko 1.700 militanata iz Rusije bori na strani Islamske države u Siriji i Iraku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije