Dodik potvrdio

RS uspostavlja vlast, do kraja tjedna prijedlog mandatara iz SNSD-a

Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
26.11.2014.
u 17:19

Kao što se i očekivalo, većina u Republici Srpskoj prva će uspostaviti vlast u BiH zbog znatno jednostavnijih mehanizama odlučivanja, a mandatar će biti iz reda Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).Predsjednik RS-a i čelnik SNSD-a Milorad Dodik je započeo konzultacije sa strankama koje su okupljene oko skupštinske većine, dok su stranke iz oporbe koje predvodi Srpska demokratska stranka (SDS) odlučile bojkotirati pozive za razgovore o izboru mandatara, piše portal Vecernji.ba.

“U sljedećim danima objavit ću ime mandatara. Izaslanstvo SNSD-a me je informiralo da s Demokratskim narodnim savezom i Socijalističkom partijom ima skupštinsku većinu i da im u dogovoru s tim političkim strankama pripada mjesto premijera”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka s izaslanstvom SNSD-a koje je predvodila međunarodna tajnica ove stranke Željka Cvijanović.

Komentara 1

RO
rosa
19:59 26.11.2014.

Krešiću, nadam se da razlikuješ većinu i "većinu sa papcima". Zar ne smiješ napisati ni jednu riječ o papcima? U ovom slučaju radi se o formiranju papak Vlade RS.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?