Statistika ne laže:

Ronaldovi golovi više nisu ključni za Real

Ronaldo
10.02.2016.
u 10:35

Ronaldo je od 29 utakmica zabio u njih 14. Prvi put od dolaska iz Uniteda 2009. godine Portugalac nije zabio u 50 posto utakmica. Njegovi golovi više ne donose razliku...

Cristiano Ronaldo zabija, ali problem je što zabija u utakmicama kad to Realu nije potrebno. Prevedeno, Portugalac proživljava najgori igrački period otkako je stigao u madridski klub 2009. godine.

Zvuči dramatično, ali to je statistika. Cristiano Ronaldo ove sezone zabio je u samo 48.2 posto utakmica. To je njegov najgori učinak od dolaska iz Manchester Uniteda.

Ronaldo je od 29 utakmica zabio u njih 14. Održava Portugalac prosjek od preko jednog gola po utakmici, ali prvi put od 2009. godine nije zabio u 50 posto utakmica u kojima je igrao.

Primjerice, od 2012. do 2014. godine Cristiano je zabio u 72 posto utakmica u kojima je nastupio za Real Madrid, prenosi 24sata.hr

Kad bismo otišli u prošlost i potražili najgori učinak došli bismo do sezone 2008./2009. u kojoj je Ronaldo zabio u samo 35 posto utakmica dok je bio u Unitedu.

Ronaldo je ove sezone na 30 golova, ali njih je zabio u samo 15 utakmica. Espanyolu je zabio pet, Malmöu četiri, Šahtaru tri... U najvažnijim utakmicama, protiv PSG-a, Barcelone, Atletica, Seville, Valencije..., portugalska zvijezda Reala pucala je ćorke.

Brojevi ne lažu. Real bi s Ronaldovim golovima ili bez njih, danas imao istu poziciju na ljestvici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije