čović

Problemi u regiji trajno se mogu riješiti samo prijateljskom komunikacijom

Dragan Čović
01.09.2016.
u 20:17

Posljednjeg dana regionalne turneje, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Beogradu s predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tijekom susreta se razgovaralo o suradnji i stabilnosti u regiji, te su razmijenjena iskustva o europskom putu obje zemlje.

Čović je istaknuo kako se problemi nastali u regiji, kao i unutarnji odnosi u BiH, trajno mogu riješiti isključivo prijateljskom komunikacijom. Istaknuo je da je nužno zaustaviti negativnu atmosferu koja je umjetno stvorena u BiH, a koja je zasjenila istinske životne probleme i europsku perspektivu BiH. Pri tom je izrazio uvjerenje da je ključ trajne stabilizacije unutarnjih prilika i odnosa u BiH njeno uređenje po mjeri sva tri njena naroda, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Naglasio je da za Bosnu i Hercegovinu osim Europske unije drugog puta nema, te izrazio uvjerenje da uz ispravan pristup i fokus vrlo brzo možemo dostići dinamiku Republike Srbije na njenom europskom putu.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, te je na kraju susreta izrazio očekivanje da će odnosi između dvije zemlje u budućnosti ići uzlaznom putanjom i biti znatno bolji, što se može postići samo na temeljima iskrenog dijaloga i dobre gospodarske suradnje.

Sugovornici su se složili da su stabilni i dobri odnosi i okruženje primarni interes dviju zemalja i cjelokupne regije, navodi se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?