Veliki uspjeh

Priznanja za Darka Planinića, Anđelu Marušić, KK Široki...

Izbori
13.02.2013.
u 11:03

Ocjena ostvarenog u 2012. Bili smo i bit ćemo i dalje sportska tvrđava, istaknuo je Predrag Cobra Naletilić, predsjednik Športskoga saveza općine Široki Brijeg

U ponedjeljak navečer u hotelu Park proglašeni su najbolji sportaši Širokoga Brijega za 2012. godinu u organizaciji Športskog saveza općine. Ocjenjivački sud, u kojem su bila šestorica sportskih novinara i tri člana Športskog saveza imao je odgovornu i ne baš laganu zadaću, jer Široki Brijeg ima brojne odlične sportaše i klubove, koji su kroz prošlu godinu, kao i godinama ranije postigli odlične i zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj pozornici, pa ga mnogi s puno razloga zovu “najsportskiji grad u BiH”.

Planinićev uspon

Za najboljeg sportaša izabran je košarkaš Darko Planinić, najzaslužniji za osvajanje naslova prvaka i Kupa BiH, te za peto mjesto KK Široki Wwina u regionalnoj ABA ligi. Darko, hrvatski reprezentativac, od nedavno je član izraelskog diva Maccabia, nije nazočio na svečanosti, pa je spomenuto priznanje primio njegov otac Nenad.

Najbolja u ženskoj konkurenciji je Anđela Marušić, odbojkašica Hrvatskog ženskog odbojkaškog kluba Široki Brijeg, inače svestrana sportašica.

Košarkaški klub Široki WWin četvrti je put uzastopno proglašen za najbolju momčad širokobriješke općine. Za sportske uspjehe ovoga kluba, osobito za afirmaciju niza mladih igrača velike, pa i najveće zasluge pripadaju Ivanu Veliću, koji je proglašen za najboljeg trenera 2012. godine.

Karatašica KK Široki Petra Kraljević dobila je nagradu Nada godine u ženskoj, a rukometaš Hrvatskog rukometnog kluba Široki Ante Mandić u muškoj konkurenciji. Za najbolju kadetkinju proglašena je Tamara Vranjković, karatašica Karate kluba Široki, najbolji kadet je svestrani Marko Buhač, član Karate kluba Široki Brijeg.

Nogometaš Širokoga Brijega, 17-godišnji Mirko Marić, proglašen je za najboljeg juniora u 2012. godini. Najmlađi je član prve momčadi, reprezentativac BiH, te najbolji strijelac (33 pogotka) u kadetskoj Premijer ligi BiH.

Nagrada Fair play pripala je bivšem košarkašu KK Široki WWin Colemanu Collinsu, Amerikancu koji se odrekao zarađenih premija, znajući koliko se teška financijska situacija u klubu i koji nakon odlaska nije s klubom prekinuo kontakte, jer je “Široki Brijeg i njegov grad”.

Posebna priznanja

Posebna priznanja u promicanju širokobriješkog sporta kroz prošlu godinu dobili su malonogometaši Ljutoga Doca, pobjednici Lige mjesnih zajednica, glavni sponzor Lige mjesnih zajednica Ožujsko pivo, Marko Lovrić - prvak BiH u uličnoj košarci “jedan na jedan”, biciklistički trojac (Mirko Karačić, Filip Lovrić, Alen Duranović), koji su biciklom putovali u London na Olimpijske, te Širokobriješke mažoretkinje – višestruke državne prvakinje i europske prvakinje (dvije zlatne i dvije brončane medalje).

Pet posebnih priznanja za dugogodišnji doprinos i promicanje širokobriješkog sporta pripala su velikom sportašu, posebice atletičaru, pedagogu i treneru Dragi Lončaru (priznanje je dodijeljeno posthumno), Branku Zeljki, istaknutom atletičaru i pedagogu, braći Kruni, Zlatanu, Anti i Marinu Hrkaću, koji su godinama s puno uspjeha igrali nogomet za Mladost, Ivi Crnjcu, sportskom radniku i gospodarstveniku, te Predragu Naletu Naletiliću, sportskom radniku i jednom od najpoznatijih nogometnih menadžera na svijetu.

Ugodna večer održana je u nazočnosti 200 sportaša, sportskih radnika, političara, predstavnika udruga, širokobrijeških fratara, gospodarstvenika - sponzora, te gostiju iz Viteza i Nove Bile. Pokrovitelji svečanosti bili su načelnik općine Miro Kraljević i Zapadnohercegovačka županija. Program je vodio Mario Marušić, salve smijeha izazvao je humorist Frano Vukoja, a sve je začinila glazbenica Lucija Zovko, koja je na originalan način otpjevala Lijepu našu. Večer su, kao i puno puta ranije uljepšale svojim nastupom Širokobriješke mažoretkinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije