srbija

Privedeni policajci koji su bili na tajnom zadatku u Potočarima

Srbija
01.01.2017.
u 16:39

Nekadašnji pripadnici službe za opservacije i dokumentiranje Ministarstva unutarnjih poslova Srbije Milan Dumanović i Mladen Trbović, privedeni su jučer zbog navoda da su odali službenu tajnu, priopćio je Sindikat policije Sloga.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Aljazeeru Balkans 11. listopad naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. srpnja. 2015. godine, prenosi Aljazeera Balkans.

U Sindikatu policije Sloga navode da je nejasno o kakvim službenim tajnama se radi, obzirom da je Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku prije nekoliko mjeseci, dok je Dumanović premješten na mjesto službenika Policijske uprave Pančevo, prenosi Klix.hr

Njima je u policiji određeno zadržavanje od 48 sati, kada bi trebalo da budu saslušani.

Dumanović i Trbović podnijeli su ranije kaznenu prijavu protiv vrha Policije zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine utjecajem.

Dumanović i Trbović podnijeli su prijavu protiv Dejana Milenkovića, načelnika Službe za specijalne istražne metode, Gorana Nešića, načelnika OOD-a, Tomislava Radovanovića, zamjenika načelnika OOD-a i Dijane Hrkalović, tajnice Uprave kriminalističke policije.

Prema zakonima Bosne i Hercegovine i bh. entiteta Republike Srpske, pripadnici snaga sigurnosti strane države ne mogu ni pod kakvim uslovima provoditi zadatke na teritoriji BiH bez odobrenja te države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?