Tužna vijest

Preminula glumica Sylvia Kristel, poznata po ulozi Emmanuelle

Sylvia Kristel
Duško Marušić/Pixsell
18.10.2012.
u 12:25

Glumica je preminula sinoć, godinama je bolovala od raka grla. Vijest o smrti medijima je potvrdila njena agentica Marieke Verheren.

Nizozemska glumica Sylvia Kristel koja je slavu stekla nakon 1974. ulogom u erotskom filmu "Emmanuelle" preminula je sinoć u 60. godini.

Njena agentica Marieke Verheren potvrdila je da je glumica umrla u snu. Sylvia je bolovala od raka grla, ovog srpnja završila je u bolnici nakon što je pretrpjela moždani udar, a rak je poslije metastazirao i na jetra.

Film o seksualnim avanturama mlade djevojke u Aziji priskrbio joj je međunarodnu slavu zbog čega je već 1975. snimila drugi nastavak filma "Emmanuelle". Zbog ove uloge postala je seks-ikona 70-ih i zbog velike popularnosti snimljena su ukupno četiri nastavka, a posljednji je snimljen 1984. godine.

Posljednju filmsku ulogu ostvarila je 2012. godine u filmu "Dva sunčana dana" našeg redatelja Ognjena Sviličića.

Kristel je rođena 29. rujna 1952. godine u Utrechtu u Nizozemskoj. Sa 17 godina počela je manekensku karijeru, a 1973. pobijedila na natjecanju Miss TV Europe. Uloga u filmu "Emmanuelle" odredila je njenu karijeru i redatelji su je u svojim ostvarenjima vidjeli uglavnom u golišavim ulogama.

Prije šest godina objavila je biografiju u kojoj je otkrila da su je u dobi od devet godina zlostavljali stariji muškarci koji su odsjedali u hotelu njenih roditelja.

Uskoro opširnije...

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije