Dodik:

Pravosuđu BiH neophodna javna i društvena kontrola

milorad dodik
01.02.2016.
u 17:07

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se teško oteti utisku da je uhićenje lidera SBB-a Fahrudina Radončića politički motivirano, posebno ako se uzmu u obzir detalji kako samog uhićenja, tako i događaja koji su mu prethodili i koji su proistekli iz te akcije.

"Njegovo uhićenje je još jedan u nizu dokaza da je pravosuđu u BiH, koje je evidentno pod političkom kontrolom, neophodna javna i društvena kontrola. U suprotnom, mi se nikada nećemo moći smatrati demokratskim društvom, a o vladavini prava učit će se formalno samo na pravnim fakultetima", rekao je predsjednik Dodik na pitanje Srne da prokomentira uhićenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Predsjednik SBB-a uhićen je u policijskoj akciji "Lutka dva" zbog sumnji da je ometao rad pravosuđa. Sud BiH odredio mu je 28. siječnja jednomjesečni pritvor.

Radončić je osumnjičen da je počinio udruživanje radi činjenja kaznenih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Ranije su u istoj akciji, zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija, uhićeni tajnik Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman koji su članovi Radončićeve stranke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?