Večernjak otkriva

Prateći čelnike FBiH policajci za pola godine prešli preko 
10 tisuća kilometara

14.09.2015.
u 06:15

Zanimljivo je da je najviše policijsku pratnju koristio bivši dopredsjednik FBiH, i to 48 puta

Pripadnici Federalne uprave policije izravno štite devet federalnih dužnosnika, a osiguravaju i četiri objekta u kojima ovi dužnosnici stanuju. Službeni statistički podaci govore da pripadnici FUP-a imaju veći broj službi na ovim zadacima, ali da su prešli manje kilometara osiguravajući entitetske dužnosnike u prvoj polovini ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Predsjednik i dva dopredsjednika FBiH, premijer i njegovi zamjenici te predsjedatelji oba doma entitetskog parlamenta, kao i bivši dopredsjednik FBiH, osobe su koje izravno štite pripadnici federalne policije. Dvadesetčetverosatnu zaštitu policije imaju i stambeni objekti u kojima žive predsjednik Marinko Čavara i dopredsjednici Milan Dunović i Melika Mahmutbegović te zamjenici premijera Jelka Milićević i Aleksandar Remetić, kao i jedan od dvojice bivših dopredsjednika Federacije. Iako se u službenom izvješću FUP-a ne navodi ime, Večernji list doznaje kako je riječ o Mirsadu Kebi, koji je još za mandata prijavio prijetnje kojima je bio izložen, kako je tvrdio, zbog svog javnog i političkog djelovanja.

Pratnju je izvršilo 12 policijskih službenika Odjela za zaštitu osoba koji su sa 6 službenih vozila prešli 10.485 kilometra i ostvarili 608 sati, otkriva Večernji list. Zanimljivo je da je najviše policijsku pratnju koristio bivši dopredsjednik FBiH, i to 48 puta. Policajci su na tim zadacima vozilom prešli 1061 kilometar. Predsjednik Federacije je, prema podacima, 23 puta koristio policijsku pratnju, a dopredsjednica 13 puta.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Komentara 1

RU
RUKOMET333
19:33 14.09.2015.

nedaj boze da smo jos bogati i veliki ko amerika

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?