požar u sarajevu

Dvije osobe ozlijeđene u požaru u zgradi BH Telecoma

bh telekom
Foto: N1
25.05.2016.
u 15:32

Uslijed požara u zgradi BH Telecoma, koji je izbio oko 12 sati, a nedugo zatim je ugašen, došlo je do prekida usluga mobilne i fiksne telefonije, 3G mreže i interneta

U požaru koji je danas izbio u poslovnoj zgradi BH Telecoma u Sarajevu ozlijeđene su dvije osobe. Ovu informaciju je potvrdila glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

Ozlijeđene osobe se nalaze na medicinskom zbrinjavaju.

"Na Kliniku urgentne medicine KCUS primljena su dva pacijenta. Trenutno im se pruža liječnička pomoć, nakon čega će biti pušteni na kućno liječenje", naglasila je Šehić, javlja Anadolija.

Uslijed požara u zgradi BH Telecoma, koji je izbio oko 12 sati, a nedugo zatim je ugašen, došlo je do prekida usluga mobilne i fiksne telefonije, 3G mreže i interneta.

Iz BH Telecoma su priopćili da je jedan sustav oštećen u požaru, dok je iz preventivnih razloga dio sustava isključen, kao i da rade na saniranju posljedica požara.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Dolac Malta na zgradi koja pripada kompaniji BH Telecom danas oko 12 sati došlo je do požara.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) Sarajevo potvrđeno je da je na zgradi BH Telecoma prijavljen požar te da su na teren izšla dva vatrogasna vozila, koji gase požar.

Uzroci požara i eventualna šteta u ovom trenutku nisu poznati, ali se pretpostavlja da je uzrok kvar na instalacijama. 

Komunikacija mobilne telefonije preko BH Telecoma danas je otežana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije