Nakon obiteljske tragedije

Potresna ispovijest bake ubijene djece: I drvo i kamen bi plakali

Nesiba
Foto: Faktor
1/2
01.10.2016.
u 10:35

Bilo mi je loše u posljednje vrijeme, zadnjih sedam dana osjećala sam kao da će se nešto dogoditi, priča Nesiba.

Nakon obiteljske tragedije koja nije zapamćena u Tuzli i našoj zemlji, na vidjelo izlaze novi detalji zločina. U zaseoku Krdžalići kod Lipnice, gdje se nalazi obiteljska kuća Nesada Djedovića koji je ubio svoje dvoje djece i pokušao ubiti sebe, novinari Faktora su  razgovarali s njegovom majkom Nesibom. Ona je kobnog dana zajedno sa sinom Nesadom otišla do naselja Plane po djecu.

- Bilo mi je loše u posljednje vrijeme, zadnjih sedam dana osjećala sam kao da će se nešto dogoditi. Da mi je da vidim djecu. Nisam ih vidjela četiri mjeseca. Otišla sam s Nesadom po njih. Kad su išli prema meni, raširili su ruke i zagrlili me govoreći: 'Lijepa moja bako draga, jesmo te poželjeli'. Kažem: 'Srce moje drago, i ja sam vas.' - prisjeća se Nesiba. 

Kad su stigli do mjesta Bukinje, navodi ona, Nesad ju se pitao ima li novac da plati taksi do kuće. Kazala je da ima, te je izašla iz auta. Djeca su joj mahnula rukama.

- Sin me je uhvatio za ruku i rekao: 'Hajde mama kući, nemoj se brinuti. Odmori se kod kuće. Ja odoh malo prošetati.' Pitao je djecu gdje da idu. Oni su rekli da žele u igraonicu u Bingo - govori Nesiba, koja je sa susjedom autom došla do skretanja za Krdžaliće.

Za tragediju je saznala tek sutradan jer joj nitko nije smio, zbog njezinog zdravstvenog stanja, reći istinu. Tog dana su Nesada zvali na telefon, ali je telefon bio isključen.

- Navečer mi je počeo dolaziti narod. Govorili su kako su čuli da je Nesad imao sudar. Noge su mi otkazale. Dolaze i drugi susjedi. Rekla sam im: 'Što mi dolazite, to se nešto dogodilo s mojim sinom?' Mati kao mati, svaka ima instinkt svoj. Oni šute. Nitko mi do ujutro nije želio reći - govori ova majka za Faktor.

Ujutro su u kuću stigle brojni susjedi. Jedan od njih joj je rekao: "Moram ti reći istinu". Rekao je da je Nesad nastradao na Repuševcu kod groblja. 

- Kaže: 'Pričat će ti Zahid, od moje zaove sin.' Zagrlio me i kaže: 'Baba, neće, jel de, plakati?' Neću plakati ako nije kakva tuga. Ako je što opasno, plakalo bi i drvo i kamen. Kaže: 'Ja ti moram reći da je Nesad otišao na Repuševac i da je pucao u djecu i u sebe.' Šta, rekoh, dragi, Zahide? Jesu li živi? Rekao je: 'Ja ti ne mogu kriti, djeca su podlegla, a u Nesada je život u opasnosti.' Više ništa nisam znala - ispričala je Nesiba.

U tuzlanskom naselju Plane, ispred lokalne džamije, jučer je, uz nazočnost članova rodbine, prijatelja i susjeda održan pokop sedmogodišnjem Amaru i njegovoj sestri 11-godišnjoj Melisi Djedović, koje je u srijedu navečer ubio njihov otac Nesad.

Ova tragedija se dogodila u srijedu na regionalnom putu Lipnica – Donja Obodnica kod Tuzle. Djedović je svoju djecu odvezao u autu do mjesta Repuševac, te je djeci ispalio po jedan hitac u glavu, a potom pucao sebi u glavu.

Djevojčica je preminula na mjestu dok je Amar preminuo u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice. Ubojica je smješten na Kliniku za anesteziologiju i reanimaciju, a njegov život visi o koncu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?