posjet

Potrebe Hrvata u Posavini hrvatska Vlada neće zaboraviti

29.03.2017.
u 07:00

Milan Kujundžić, ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske, sa suradnicima primio je u Zagrebu u Ministarstvu izaslanstvo iz Posavske županije u kojem su bili ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković, ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Posavske županije Josip Vidović i Perica Jelečević iz Županijske bolnice u Orašju.

- Sastanak je održan između predstavnika Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, HZZO-a i predstavnika Posavske županije, gdje smo se dogovorili da će suradnja biti i dalje nastavljena i da ni jedan pacijent ne može imati problem kada dolazi iz Posavine u Hrvatsku u bilo koju bolnicu. Limitima ćemo financijski pratiti, stručno potpomoći i razvijati suradnju među bolnicama, edukaciju liječnika i sestara iz županija koji mogu doći u bolnice u RH. Bit ćemo u tijeku na dnevnoj i mjesečnoj razini glede potreba Hrvata u Posavini koje ova Vlada i Ministarstvo neće zaboraviti, zaključio je u izjavi nakon sastanka Milan Kujundžić, ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske.

Damir Živković, ministar zdravstva u Vladi Posavske županije, izrazio je zadovoljstvo posjetom Ministarstvu, a osobito razgovorima koje je posavsko izaslanstvo vodilo s ministrom Kujundžićem i njegovim suradnicima. - Informirali smo ministra o aktualnim temama iz zdravstvenog segmenta Posavske županije. Ovo je potvrda opredijeljenosti sadašnje Vlade Republike Hrvatske da pomogne našem području. Zdravstvo je od životne važnosti za Posavsku županiju koja je u specifičnom položaju, praktički naslonjena na Republiku Hrvatsku i s bolnicama koje su joj u Vinkovcima i Slavonskome Brodu puno bliže nego su to klinički centri u Tuzli, Sarajevu ili Mostaru. Naravno da će naši pacijenti, prema onome što nam je kazao ministar Kujundžić, imati otvorena vrata, kada je to potrebno, i u drugim bolnicama u RH, stoga nam je iznimno važna suradnja i potpora Ministarstva zdravstva RH, zaključio je ministar Živković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?