ZHŽ

Postoje zainteresirani za kupovinu imovine Ljekarni ZH županije

........ljekarne.....pacijenti.......ads..sis.....260706........snimila:Adelita Selmic
01.12.2015.
u 07:00

Radnici su ostali bez posla, lijekovi propadaju u ljekarnama... Takva je trenutačna situacijama u JU Ljekarne ZHŽ-a

Uskoro će se navršiti pet mjeseci otkad su Ljekarne ZHŽ-a prestale s radom, stečajni postupak je pokrenut 26. lipnja ove godine, piše Večernji list BiH.

Pola godine agonije

Lijekovi i drugi artikli i dalje unutra propadaju, iako je bilo zainteresiranih ljekarni, barem za kupnju lijekova, no s obzirom na situaciju, to nije realizirano. Prestanak rada ljekarni značio je i otkaz za 19 djelatnika. Oni koji su mogli otići u mirovinu, otišli su, a oni koji nisu, nažalost, na Zavod za zapošljavanje gdje se nadaju da će se barem neki farmaceuti javiti, ponuditi im posao i tako osigurati budućnost.

Što se ljekarni tiče, slijedi prodaja imovine stečajnog dužnika i namirenje vjerovnika sukladno Zakonu o stečajnom postupku.

Vrijednost zaliha

Stečajni upravitelj Milodrag Petrović kazao je kako su obavljena ispitivanja i sad proces ide dalje. Donesena je odluka da se ide u praktičnu prodaju imovine. Zainteresiranih ima i zanima ih imovina, ali ima imovine koja je nesporna, kao i one koja je sporna, tako da je tu mnogo posla, govori Petrović. Ističe kako trenutačno postoje zalihe čija je vrijednost oko 100 tisuća maraka. - Riječ je o složenom procesu, ta bi se imovina mogla prodati i biti funkcionalna, ali je na vjerovnicima donijeti konačnu odluku. Dao sam nekoliko prijedloga kako ovaj postupak ubrzati i sada je na njima da odluče kako će to napraviti. Znate, radi se o velikim tvrtkama i velikim potraživanjima i sporo se, bar za sada, donose odluke, kazao nam je Petrović.

Podsjetimo, ova ustanova ima tri poslovna prostora vrijedna oko 500.000 maraka, ali su problem višemilijunski dugovi koji su se gomilali tijekom osam godina rada ustanove, pa nije moguće namirenje vjerovnika od imovine. Premda su 2007. godine, kada su utemeljene, najavljene kao najbolje rješenje, ubrzo su počele gomilati dugove. Politička vodstva prebacivala su lopticu s jedne na drugu stranu, pa i danas kada ih se pita, vladajući od 2006. do 2010. upiru prstom u one koji su kasnije došli, dok su oni od 2010. pa nadalje prebacivali lopticu na one ranije. Krivnju za propast Ljekarni ZHŽ-a nitko nije preuzeo, a kako stvari stoje, nitko je nema namjeru ni preuzeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?