SKANDALOZNO

Policija pronašla metke u postavi jakne koja se koristi u predstavi

Teatar
26.09.2013.
u 13:20

Nakon europske premijere, predstava “Osvajanje sreće” će doživjeti svoju bh. premijeru u Mostaru 28. rujna u okviru Međunarodnog teatarskog festivala MESS

Članovi tetarske ekipe, koja u svojim predstavama propagira antiratne poruke, uhićeni su u Belfastu nakon što su krenuli na put za BiH. Kako piše BBC, razlog uhićenju su meci pronađeni u jednoj jakni koju članovi teatra koriste u predstavi “The Conquest of Happiness”, koju potpisuje bh. redatelj Haris Pašović.

Nisu znali

Sigurnosne službe zračne luke u Belfastu pronašle su 12 metaka zašivenih u jakni iz ‘70-ih g., kupljenoj preko interneta. Nakon privođenja i ispitivanja u PP u Belfastu, 4 člana ekipe, među kojima je i koautorica predstave Emma Jordan, su pušteni. Oni su objasnili tamošnjim policajcima da nisu znali za metke u unutarnjoj strani jakne, koja je bila s ostalim kostimima.

Ironija sudbine

“To je bilo šokantan incident za nas. Ironija je ta što u predstavi propagiramo antiratne poruke”, kazala je Jordan. Predstava “The Conquest of Happiness” (Osvajanje sreće), u koprodukciji sarajevskog East West Centra, imala je svoju svjetsku premijeru u Sjevernoj Irskoj 21. 9., a u njoj sudjeluju umjetnici i autori iz BiH, Sjeverne Irske i Republike Irske, Belgije, Italije i Slovenije. Predstava govori o konfliktima u Vijetnamu, BiH, Ruandi i Sjevernoj Irskoj, a urađena je prema knjizi Bertranda Russella, koja je objavljena 1930. Nakon europske premijere, predstava će doživjeti svoju bh. premijeru u Mostaru 28. rujna u okviru MESS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?