ŠIROKI BRIJEG:

"Policija i Tužiteljstvo ne rade posao, slučaj se zataškava”, tvrde roditelji

roditelji
17.11.2016.
u 10:55

Još uvijek se istražuje kako je 17-godišnjak iz Širokog Brijega u noći 8./9. listopada ove godine na jednoj rođendanskoj zabavi zadobio teške tjelesne ozljede.

U policiji i Tužiteljstvu navode kako se cijeli slučaj još istražuje i da nije službeno utvrđeno da je 17-godišnjaka netko napao i premlatio nanijevši mu teške tjelesne ozljede, prenosi Abcportal.info.

Majka Ana i otac Sarafin Soldo za to vrijeme traže istinu tvrdeći da je njihovo dijete brutalno napadnuto i premlaćeno te mole sve osobe koje su te noći bile na rođendanskoj zabavi da danu izjavu i otkriju istinu o ovome slučaju.

– Grad priča, narod priča i narod zna, a policija se još uvijek ustručava privesti odgovorne i cijeli slučaj pokušava zataškati kako vrijeme prolazi, kaže otac 17-godišnjaka.

Mladić je pronađen ozlijeđen na igralištu i svi su složni u tome da je brutalno napadnut, a da policija i Tužiteljstvo ne rade posao kako treba zbog razno raznih pritisaka kojima su izloženi.

– Ne rade posao kako treba i samo čekaju da što više dobiju na vremenu i tako zaštite neke osobe. Ne tvrdim da jesu, ali prema svemu ispada da je tako, rekao je otac mladića u video prilogu koji je objavljen na facebook stranici ‘Istina za Solde’ koja je i otvorena kako bi se obitelji pomoglo u pronalasku istine.

Majka Ana koja se već pismom obratila javnosti, kaže da je kada je vidjela dijete, odmah shvatila da te ozljede nisu nastale od gola, nego da je pretučen.

Na moj upit što se dogodilo i kako, policija mi nije ništa rekla, samo kažu da istražuju. U razgovoru s liječnicima dobijem informaciju da je on primio nekoliko udaraca. Dobijem i informaciju kako svi svjedoci nisu ispitani u policiji, jer su im roditelji na poslu. Pitam se kako to ispadne da svi roditelji rade od 0-24 sata, kaže majka Ana.

Dodaje kako je u policijskom izvješću od 3. studenog navedeno da se čeka nalaz sudskog vještaka. Međutim, kako navodi majka, sudski vještak još nije angažiran, a trebao je biti od prvog dana.

– Ovo se ne daj Bože sutra može dogoditi nekom drugom. Tko će nas zaštititi ako neće policija, zakon, sudstvo. Uzdamo se samo u Boga. Ovo je prevršilo svaku mjeru, ogorčen je otac 17-godišnjaka koji već 40 dana čeka na istinu.

Policija i Tužiteljstvo još se niti jednog dana nisu službeno oglasili po ovom pitanju. Dok se istina ne otkrije pričat će se i pisati kako ne rade posao kako treba i štite počinitelje kaznenih djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije