srbija

Pokrenuta procedura za izručenje Sanjina Sefića

Sanjin Sefić
14.10.2016.
u 15:33

Trajanje postupka ekstradicije nije ograničeno rokovima, ali pritvor jeste i reguliran je unutarnjim zakonodavstvom svake države, a u Srbiji može trajati godinu dana od uhićenja

Iz Ministarstva pravde Republike Srbije potvrđeno je da su dobili zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića, javlja BHRT.

Ministarstvo pravde Srbije će, prema daljoj proceduri, proslijediti zamolnicu i ostalu dokumentaciju, kada bude dostavljena iz BiH, Višem sudu u Novom Sadu.

Taj sud će potom, kako je priopćeno iz Ministarstva pravde Srbije, utvrditi jesu li ispunjene sve pretpostavke za izručenje, koje definira Europska konvencija o ekstradiciji. Nakon što Viši sud u Novom Sadu dadne svoje mišljenje, ministar pravde donosi konačnu odluku.

Prema odredbama međunarodnih konvencija i domaćeg zakonodavstva, osobe se ne izručuju automatski, već se cijeni niz pretpostavki svakog konkretnog slučaja, uz poštovanje reciprociteta i uvjeta koji moraju biti ispunjeni.

- Trajanje postupka ekstradicije nije ograničeno rokovima, ali pritvor jeste i reguliran je unutarnjim zakonodavstvom svake države, a u Srbiji može trajati godinu dana od uhićenja osobe koje se traži - poručili su iz Ministarstva pravde Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije