NATO bombardirao bolnicu pa se ispričao?

Poginulo 19 ljudi

asdad
04.10.2015.
u 06:29

U zračnom napadu ozlijeđeno je najmanje 37 ljudi. NATO je objavio kako postoji mogućnost da su njihove snage odgovorne za tu pogibiju

Najmanje 12 članova osoblja i sedam pacijenata poginulo je u bolnici u Kuduzu tijekom zračnog napada u tom dijelu Afganistana. Napad su izvodile američke snage. Liječnici bez granica, čiji su članovi stradali, oštro su osudili napad, a NATO je priznao da postoji mogućnost da su njihove snage odgovorne za pogibiju i 'kolateralnu štetu' te se ispričao, javlja Reuters. U napadu je ozlijeđeno najmanje 37 ljudi od kojih je 19 pacijenata. Nakon napada osoblje bolnice panično je zvalo NATO u Kabulu i Washingtonu, a bombe su nastavile padati u okolici bolnice idućih sat vremena, rekao je jedan od službenika Liječnika bez granica, prenosi Reuters. Afganistanska vojska i američke snage zajedno pokušavaju otjerati talibane iz Kunduza kojeg su zauzeli prije šest dana. Američka vojska rekla je kako će istražiti napad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije