Osnovni sud

Počeo sudski pretres protiv bivših vladinih zaposlenika u Brčkom

osnovni sud
29.09.2016.
u 15:27

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta danas je započeo glavni pretres u predmetu protiv optuženih bivših zaposlenika vlade Brčko distrikta Ismeta Dedeića i Gabrijele Ljoljić Đurđević. Dediću se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo "protuzakonito posredovanje i zloporaba položaja ili ovlasti", Gabrijeli Ljoljić Đurđević kazneno djelo "zlouporaba položaja ili ovlasti".

Osnovni sud Brčko distrikta BiH ispitao je i opravdanost primjene mjera zabrane putovanja koje su optuženom Ismetu Dedeić izrečene rješenjem suda od 25. srpnja ove godine, javlja Fena. 

Navedenim rješenjem optuženom Ismetu Dedeić izrečene su mjere zabrane putovanja, i to privremeno oduzimanje putnih isprava uz zabranu izdavanja nove putovnice BiH i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice BiH.

"Nakon što je saslušao stranke i branitelja povodom produženja mjera zabrane putovanja, sud je donio rješenje o produženju mjera zabrane putovanja prema optuženom Ismetu Dedeić, jer je utvrdio da i dalje postoje okolnosti zbog kojih su ove mjere i prvobitno izrečene, odnosno okolnosti koje ukazuju da bi isti mogao pobjeći ili otići u inozemstvo, te na taj način onemogućiti uspješno vođenje kaznenog postupka protiv njega", priopćeno je iz Pravosudnog povjerenstva Brčko distrikta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije