Hrvatski zastupnik u EP

Picula: EP zabrinut za stanje u Crnoj Gori

Tonino Picula
Marko Prpic/PIXSELL
18.01.2017.
u 16:53

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula izjavio je u srijedu crnogorskim medijima da se u nacrtu rezolucije o Crnoj Gori, koji je sačinio specijalni izvjestitelj za Crnu Goru Charles Tannock, izražava zabrinutost zbog pokušaja miješanja Rusije tijekom nedavnih parlamentarnih izbora te poziva Bruxelles da pomno prati istragu nadležnih, ali i vodi računa o stranim utjecajima u Crnoj Gori.

 “Rasprava o tom dokumentu u Europskom parlamentu počet će 30. siječnja, dok se usvajanje očekuje tek u drugoj polovici ožujka”, kazao je Picula Radiju Crne Gore.

“Izvještaj je vrlo jasan i izražava zabrinutost uplitanjem stranih faktora u izborni process u Crnoj Gori. Da budem do kraja otvoren, spominje se Rusija i pokušaj da utječe na razvoj prilika u Crnoj Gori. Tannock poziva visoku predstavnicu i potpredsjednicu Europske komisije Federicu Mogherini, ali i cijelu EK da ispitaju i vode računa o utjecajima stranih faktora u Crnoj Gori”, naveo je Picula.

“Dokument EK na koji će EP reagirati svojom rezolucijom govori ipak o visokoj polarizaciji političke scene u Crnoj Gori, sa žaljenjem konstatira činjenicu bojkota parlamenta, jer bez obzira na političke razlike najveći broj parlamentaraca cijeni Skupštinu kao mjesto u kojem se moraju razrješavati i najkompleksniji sukobi interesa, te se poziva na više stabilnosti u političkom životu same Crne Gore”, kaže Picula, prenosi Fena. 

U nacrtu rezolucije, kako kaže Picula, još jednom se konstatira da je Crna Gora najnaprednija zapadnobalkanska zemlja, kandidat za članstvo u Europskoj uniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije