Uhićena maloljetnička banda

Petorica maloljetnika uhvaćena na djelu pri krađi golfa u Sarajevu

28.11.2015.
u 07:00

Policija je uhitila petoricu maloljetnika starosti od 15 do 17 godina zbog sumnje da su krali vozila u sarajevskom i tuzlanskom kraju

U sarajevskom i tuzlanskom kraju policija je uhitila petoricu maloljetnika zbog sumnje da su krali vozila. Naime, u sarajevskoj Ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, uočene dvije nepoznate osobe koje su ukrale golf A-3, vlasništvo A. K., a pri skorom zaustavljanju otkrilo se da je za upravljačem bio maloljetni S. O. (1998.), dok su u njegovoj pratnji bila još dvojica maloljetnika, M. R. (2000.) i M. O. (1997.), svi nastanjeni u Sarajevu.

- U neposrednoj blizini policija je primijetila i golf A-2 u kojem su se nalazile još dvije mlađe osobe koje su, kada su ugledale policajce, pokušale pobjeći. Međutim, u tome su ih spriječili, a legitimiranjem je utvrđeno da se radi o maloljetnim E. A. (2000.) i S. O. (2000.), također nastanjeni u Sarajevu. Provjerama je utvrđeno da je golf A-2, u kojem su bila ta dvojica maloljetnika, 23. studenog ukraden iz Topličke ulice u općini Živinice. Nakon izvršenih provjera, sva petorica maloljetnika su uhićena zbog kaznenog djela teške krađe. Oba golfa su vraćena vlasnicima. Smatra se da su maloljetnici u golfu A-2 bili u pratnji, kao straža, trojici kradljivaca iz Ulice Safeta Zajke. Inače, samo u ovoj godini je u Sarajevu prijavljeno 55 maloljetnika zbog sumnje da su izvršili 104 kaznena djela - kažu iz MUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije