tri važne riječi

Papa dao recept za sretan i dug brak

Papa Franjo
29.07.2016.
u 07:39

Tri su riječi koje će pomoći da istraje brak u kojem ima teškoća: molim, hvala i oprosti", dao je papa "recept za za brak"

Papa Franjo izašao je sinoć na "papski prozor" u Krakovu, s kojeg se desetljećima pokojni papa Ivan Pavao II obraćao vjernicima i razgovarao s njima, i mladim katolicima dao "recept" za sretan i dug brak - tri riječi svakog dana: molim, hvala i oprosti.

"Nije lako stvoriti obitelj, nije lako posvetiti nekome život i vezati se za njega zauvijek, treba imati hraborsti, i čestitam vam!", kazao je papa grupi od 60 mladih bračnih parova iz cijele Poljske koji su bili u masi vjernika ispod prozora, prenosi Beta.

Papa je priznao da u braku "mogu letjeti i tanjuri", a njegov savjet da se svladaju sve bračne krize jeste da supružnici znaju da se i drugima u braku događaju svađe, i da je najvažnije da ne završe dan i ne legnu, a da jedno drugom nisu oprostili.

"Brak je tako divna stvar, treba ga čuvati da traje zauvijek. Tri su riječi koje će pomoći da istraje brak u kojem ima teškoća: molim, hvala i oprosti", dao je papa "recept za brak".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije