zakazale službe

Ovisnici dali sinu (2) metadon da se smiri, optuženi za ubojstvo

jayden
Facebook
06.09.2012.
u 08:40

Velika hajka digla se zbog propusta socijalnih službi koje su morale reagirati. Navodi se kako su dijete trebali oduzeti roditeljima ovisnicima. No, oni su službe uspjeli zavarati

Socijalne službe u Velikoj Britaniji propustile su čak 50 prilika da spase život dječaka koji je mjesec dana prije svog drugog rođendana preminuo u prljavom stanu svojih roditelja ovisnika. Mališan se otrovao metadonom kojeg su mu roditelji dali kako bi ga smirili!

Jayden Lee Green pronađen je mrtav u domu svojih roditelja u Bristolu lani u kolovozu. Njegov otac Jamie Green ovisnik je o cracku, a majka Sonia Britton o heroinu. Kasnije je utvrđeno da su metadon dali mališanu u nekoliko navrata. 

Osuđeni su zbog ubojstva svojeg sina. Otac je dobio devet godina zatvora zbog ubojstva iz nehaja i zlostavljanja djeteta. Majka je osuđena za zanemarivanje, zlostavljanje i zbog toga što je dopuistila da dijete premine.

Velika hajka digla se zbog propusta  socijalnih službi koje su morale reagirati. Navodi se kako su dijete trebali oduzeti roditeljima ovisnicima. No, oni su službe uspjeli zavarati. 

Majka je, naime, i u trudnoći nastavila ubrizgavati heroin. Uzimala je i metadon. Nakon dječakova rođenja službe su zakazale. Roditelji su išli na testiranja no donosili su tuđi urin. 

Mališan je imao dvije ozljede na glavi koje je zadobio kad je imao sedam i 11 tjedana. To je trebalo potaknuti sumnje da ozljede nisu bile slučajne, piše Daily Mail

Mali Karlo, star tek tri godine, preminuo je u sprnju u jednoj zagrebačkoj bolnici nakon što je porgutao heptanone koje je trošio njegov otac. 

Riječ je bila o nesretnom slučaju. Tablete su bile na regalu, visoko. No, ventilator je paketić s prahom otpuhnuo na pod. 

>>Roditelji tragično preminulog Karla: Da je barem spavao s nama

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije