GRUDE U rad puštena i nova linija za proizvodnju pelena - europska premijera najsuvremenije japanske tehnologije

Otvorena nova tvornica Violete za proizvodnju sredstava za osobnu higijenu i deterdženata

violeta
Foto: VL FOTO
01.07.2015.
u 09:43

Investicija od oko 40 milijuna KM osigurat će mnoga izravna i neizravna radna mjesta u Grudama i BiH

U Grudama je u nazočnosti članova Predsjedništva BiH, gospodarstvenika, medijskih predstavnika, te brojnih uzvanika iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine i regije, u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječjih pelena Violeta. Novootvorenu tvornicu Violete je svečano pustio u rad Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH. Ivanić je rekao kako mu je iznimna čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća koja će kroz BiH ući na europska tržišta. - Za nas koji ovdje živimo, ipak, je važnija činjenica da će ova tvornica u samom startu osigurati budućnost za mnoge obitelji, rekao je Ivanić. - Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. Violeta postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 milijuna KM osigurat će mnoga izravna i neizravna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti. Nadamo se da će naš primjer potaknuti i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju koja je ključ razvoja države, a za Violetu, ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju, istaknuo je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete napominjući da osim ekološki osviještene proizvodnje, koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu učinkovitost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske učinkovitosti.

Tvornica tekućih deterdženata će, brzinom od 6000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje posuđa, te omekšivače i ostala sredstva za osobnu higijenu. U okviru tvornice, prvi put u Europi, za proizvodnju superupijajućih pelena iznimne mekoće, koristit će se najsuvremenija japanska tehnologija s brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će, prvi put u Europi, biti instalirana u BiH. Većina proizvoda iz postrojenja Violeta već se nalazi na trgovačkim policama širom Bosne i Hercegovine, kao i na brojnim inozemnim tržištima.

Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije osobne higijene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?