Problemi

Otežano funkcioniranje izdavanja putnih isprava BiH

Putovnice
20.06.2012.
u 17:09

Problem funkcioniranja sustava zabilježen na svim lokacijama, u DKP mreži i u zemlji, te se radi na otklanjanju zastoja

Posljednjih dana u Ministarstvo vanjskih poslova BiH stigao je veliki broj upita državljana BiH koji žive i borave u inozemstvu, a koji se odnose na pitanje otežanog funkcioniranja izdavanja putnih isprava BiH u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Problemi koji su uočeni počevši od 4. lipnja odnose se na nemogućnost korisnika sustava da se logiraju ni na jedan od tri servera za unos zahtjeva i distribuciju putovnica, kao ni za akviziciju biometrijskih podataka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Nakon izvršenih internih pregleda komunikacija iz Ministarstva vanjskih poslova BiH prema diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u kojima se vrši izdavanje putnih isprava, zaključeno je da do smetnji dolazi na aplikacijskoj razini te je u vezi s tim više puta kontaktirana Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka - Regionalni centar Sarajevo.

MVPBiH je obaviješten da je problem funkcioniranja sustava zabilježen na svim lokacijama, u DKP mreži i u zemlji, te da Agencija radi na otklanjanju zastoja.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krokodil28
22:28 20.06.2012.

Gužva je jer građani BH odlaze na svoja ognjišta. Jedan čovjek jedna putovnica. Kakvo dvojno državljanstvo. Neka se opredjele gdje će živjeti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?