Reprezentacija BiH u košarci

Ostvariti san dug više od 20 godina i izboriti drugi krug

bih-grc01_nnn_bih_02092015
03.09.2015.
u 06:30

Izbornik BiH Duško Ivanović u Francusku je poveo dvanaestoricu košarkaša

a Nekadašnji košarkaš Širokog i povremeni hrvatski reprezentativac, 210 centimetara visoki centar Darko Planinić, postao je novi član španjolskog košarkaškog diva iz Vitorie Laboral Kutxa.

Darko Planinić je nakon Širokog igrao u Maccabiju, zagrebačkoj Ciboni, a prošle sezone nosio je majicu crnogorskog prvaka Budućnost Voli.

Na svom Instagramu Planinić je istaknuo kako je jako sretan što je postao član ovog renomiranog španjolskog kluba. (mbo)

Predvođena izbornikom Duškom Ivanovićem, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je otputovala u Francusku gdje će u gradu Montpellier u okviru skupine A nastupiti na Europskom prvenstvu. Bit će to deveto sudjelovanje BiH na najjačoj europskoj smotri.

Plasman u drugi krug

U Francusku je izbornik Duško Ivanović poveo dvanaestoricu igrača, a to su Šutalo, Gordić, Bavčić, Todić, Kikanović, Stipanović, Peršić, Pašalić, Vrabac, Buza, Renfroe i Milošević koji će pokušati ostvariti san dug više od 20 godina - plasirati se u drugi krug. Premda bez ključnih igrača Đedovića, Teletovića i Nurkića, igrači i stručni stožer uvjereni su kako se plasman u drugi krug može ostvariti. No, unatoč velikom optimizmu pred nastup u Francuskoj, plasman u drugi krug na Europskom prvenstvu u Francuskoj bit će teško izboriti. U skupini A zajedno s BiH još su domaćin Francuska, Izrael, Rusija, Finska i Poljska. U drugi krug idu četiri najbolje plasirane reprezentacije. Tijekom priprema reprezentativci BiH odigrali su 12 oglednih utakmica i postigli 4 pobjede. Nadu kako se plasman u drugi krug može ostvariti daje igra koju je reprezentacija BiH pružila na posljednjoj provjeri, na turniru u Zagrebu gdje su osvojili drugo mjesto iza Hrvatske. Na turniru u Zagrebu izabranici Duška Ivanovića upisali su dvije pobjede. Nadigrali su Estoniju, te Izrael s kojim će igrati u Francuskoj.

Centri najveći adut

Svakako najjači adut izbornika Ivanovića su dvojica centara Stipanović i Kikanović koji su u pripremnom razdoblju bili najbolji igrači bh. vrste. Ako im se doda još netko iz vanjske linije, onda bi plasman u drugi krug bio i realan. Igrači BiH nastup na EP otvorit će u subotu, 5. rujna, kada će odmjeriti snage protiv Poljske. Dan poslije igrat će protiv Finske, a 7. rujna protiv Izraela, 9. rujna snage će odmjeriti s Finskom. Možda i ključni susret za odlazak u drugi krug bude okršaj protiv Rusije 10. rujna, a što je ujedno i posljednji susret u skupnoj fazi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije