sastanak

Orlić, Dotto i Highman o mogućnosti monegaških investicija u BiH

Orlić
01.07.2016.
u 14:42

 Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Monaku sa sjedištem u Parizu Ivan Orlić razgovarao je 29. srpnja u Monte Karlu s predsjednikom Monegaške ekonomske komore Michelom Dottom i direktorom "Monako Investa" Justinom Highmanom o mogućnosti monegaških investicija u BiH.

Monegaški sugovornici izrazili su interes za poslove izvoza mesa, bankarski sektor i sektor osiguravajućih društava. Ocijenili su da bi i neki sektori poljodjelstva mogli biti interesantni za lokalne investitore.

Dogovoreno je da početkom sljedeće godine bude održana prezentacija bh. gospodarstva u Monaku, po savjetu i potpori princa Alberta II. Predloženo je i da nakon toga uslijedi kraće studijsko putovanje u BiH za zainteresirane investitore.

Veleposlanik Orlić je istakao da je BiH sigurna za investiranje, čvrsto opredijeljena za europski put, naročito poslije predaje aplikacije za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Na tom putu ima teškoća i prepreka, ali je strategija BiH, politička i socijalna, neupitna, priopćenoje iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije