Memorijal 'Stanko Sivrić'

Organizacija turnira, utakmice, zabava i smještaj na najvišoj su razini

25.08.2016.
u 08:00

Pet dana održava se međunarodni rukometni memorijal “Stanko Sivrić” u Međugorju na igralištima Sportskog centra Međugorje i Sportskog centra Krstine u organizaciji HRK Međugorje.

Dobra organizacija

Ovo je, po ocjenama svih sudionika, vrlo kvalitetan i, po svim pitanjima, uspješno organiziran događaj. Rukometni memorijal posvećen je pokojnom Stanku Sivriću, sportskom djelatniku, rukometnom entuzijastu i tvorcu HRK Međugorje, koji je utemeljen 1988. godine. Zahvaljujući njemu, HRK Međugorje ove godine organizira jedanaesti po redu turnir, jedno od najmasovnijih natjecanja za mlađe uzraste u Hercegovini i regiji, budući da na njemu sudjeluje oko 900 djevojčica i dječaka iz BiH i Hrvatske. Nekadašnji trener HRK Međugorja, a sada trener Metkovčana, kazao je:

- Treću godinu zaredom dolazimo na ovaj rukometni turnir u Međugorju. Svaki put bio je vrlo dobar. Vrlo smo zadovoljni. Osim natjecanja klubova, tu je i prigodno druženje. Sve je vrlo lijepo ukomponirano i za nas trenere vrlo korisno.

Nino Marković, trener poznatog PPD Zagreb, ima samo lijepe riječi za organizaciju međugorskog turnira:

- Organizacija je vrlo dobra. Domaćini su vrlo gostoprimljivi i ljubazni. Utakmice se igraju po planiranom rasporedu, na tom planu sve dobro funkcionira. Prijepodne treniramo, a poslijepodne igramo utakmice, što je nama trenerima jako korisno.

Čitlučanin Dragan Ćavar, trener domaćina Međugorja, ističe kako su utakmice vrlo kvalitetne te kako je sportsko druženje na visini.

Solidni rezultati

- Treniram tri uzrasta HRK Međugorja - 2000., 2002. i 2004. godište. Polučili smo solidne rezultate. Dogodine ćemo ih sigurno osvojiti - ističe samouvjereno radišni Ćavar.

Prvu pomoć na turniru pruža organizacija MEPP. Čine je 9 članova i evo što su rekli o turniru:

- Nemamo nekih većih problema. Uglavnom su to lakše ozljede, ponekad ima lakših udaraca u glavu te česte su klasične ogrebotine zbog padanja… Pokrili smo sve što treba, od liječnika pa do fizioterapeuta. Prekrasno nam je u Međugorju, ljudi su srdačni i dobronamjerni. Voljeli bismo se i dogodine vratiti ovdje, ističu medicinari.

Saznali smo kako su organizatori i voditelji ekipa s medicinarima i sucima igrali neodlučeno 18:18. Gostoljubivo je to bilo, kako i dolikuje ovakvim druženjima. Generalni menadžer Sanimir Radek iz Sportilusa sa svojim djelatnicima vodi brigu o organizaciji natjecanja u informatičkom smislu. Naime, na rukometnom memorijalu oni rade informatičku obradu podataka i rezultati se prenose uživo u svijet iz Međugorja, kako bi roditelji i treneri pratili ažurno što se događa na igralištima na kojima se igra memorijal.

- Nadam se da su domaćini, roditelji i treneri zadovoljni našom uslugom, zbog kojih je ovo i napravljeno, naglašava Radek.

Organizatori su nam istaknuli kako i Mostarac Tiho Čale, koji vodi Katarinu, ima velike pohvale za organizaciju ovog rukometnog memorijala. Zanimljivo, Dražena Melo iz Mostara zadužena je da sve što se tiče sudačkog dijela bude na najvišoj razini. Moglo bi se kazati kako svi rado dolaze na rukometni turnir i druženja u Međugorje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije