Madeleine Albright

'Odvratni Srbi' postali 'izvanredan narod sa značajnom poviješću'

albright
AFP/Pixsell
27.11.2012.
u 14:48

Bombardiranje Srbije 1999. godine Albright je nazvala akcijom koja je dovela do "uspješnog okončanja etničkog čišćenja"

– Srbi su izvanredan narod sa značajnom poviješću – izjavila je u Haagu na potpisivanju svoje knjige "Praška zima" bivša američka državna tajnica Madeleine Albright.

Ova je izjava uslijedila nešto manje od mjesec dana nakon što je u Pragu na potpisivanju svoje knjige, suočena s prosrpskim prosvjednicima koji su je podsjetili na NATO-ovo bombardiranje Srbije 1999. godine i nazvali je "krvavom babom", vikala: "Odvratni Srbi, izlazite!"

>>VIDEO Albright prosvjednicima: Odvratni Srbi, izlazite!

Albright je, kako prenosi Blic, komentirala i Haaški sud kazavši da su međunarodni kazneni sudovi, kakav je Tribunal za bivšu Jugoslaviju, u čijem je osnivanju ona aktivno sudjelovala, važni kako bi se kolektivna krivnja zamijenila individualnom krivnjom počinitelja.

>>VIDEO M. Albright rastjerala prosrpske prosvjednike u Pragu

– Ne može se cijeloj naciji pripisati kolektivna krivnja, postoje pojedinci koji su odgovori za etnička čišćenja, genocid, ratne zločine – poručila je Albright.

Bombardiranje Srbije 1999. godine Albright je nazvala akcijom koja je dovela do "uspješnog okončanja etničkog čišćenja".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije